АнтиТуристи

АнтиТуристи
31-12-2013г.
57
Екатерина Анева

Антибългарската кампания във Великобригания, целенасочено подхваната преди години и подклаждана с и без повод (филми за домовете за сираци, филми за ромски гета, в които се говори, че „това са българите”, скритата камера на покойния Иван Славков), намери своята наивна, но атрактивна за нашето медийно пространство кулминация с филма на ВВС  „Пиячка, претъпкани барове и България" (Booze, Bar Crawls And Bulgaria).

Явно или не, случайно или не, именно тези малки краски в образа на българина, засягат хората като мен - които знаем  какво е да си българин и да живееш, и да се бориш в малкото ни териториално образувание. Онези от нас, които съзнателно обръщат поглед назад към най-новата ни история и знаят, че именно предците на днешните английски клакьори имат пряка вина за разпарчетосването на страната ни, за съществуването на днешната независима Република Македония, за бесарабските българи, за тракийския геноцид и беломорските равнини. Ако не разбирате за какво говоря, ще направя малко пояснение.

През 1878 г. Великобритания, Австро-Унгария и Германия, недоволни от клаузите на Санстефанския мирен договор се намесват и свикват Берлинския конгрес. Възстановяват голяма част от Османската империя и остават малки, слаби буферни държави на Балканския полуостров. Заради тези безпардонни геополитически игри през следващите години стотици хиляди губят живота си в балканските войни или са изгонени от родните си места, а в годините до пълно освобождение, милиони живеят под терора и произвола на Османската империя.

Берлинският договор става основа не само за международното положение на Балканите през следващите три десетилетия, а и стои в основата на повечето политически и човешки проблеми на Балканите и до ден днешен. Балканите се превръщат във възел от международни противоречия. Следват стъпки, които открито се противопоставят и  правят опити да прекроят, начертаната от Великите сили карта на региона, които постигат известни свои вътрешни победи, но като цяло не успяват да преборят предначертаната от Берлинския договор история. Въпреки всички усилия, идеите на Берлинския договор съпътстват политиката относно Балканите и до днес.

Британците бяха от най-големите скептици за приемането на България и Румъния в ЕС. Отново те скочиха най-остро за бъдещото отваряне на пазара на труда от 01.01.2014 г. за българи и румънци. Стигна се до там, че в Англия беше учредена антибългарска партия.
Наскоро британското издание „Дейли Телеграф" излезе с нова подигравка към нас - този път под формата на карикатура, в която на прицел са и британските депутати.
"Отивам да се хвана на нископлатена работа, която британците не искат да работят - член на парламента..." – реплика, казана от български имигрант на Острова.

Дейвид Камерън – британският премиер с може би най-скандалното поведение, гарнирано с откровени ксенофобски изказвания спрямо българските и румънски „пришълци“, както той нарича имигрантите,  отчете, че всеки втори балканец в Британия взима социални помощи. В резултат на личната му статистика, той се опита и започна да въвежда рестрикции по отношение на помощите за българи и румънци.

Изследвания, направени основно от независими институти, защото такива от страна на държавните няма, обаче сочат други тенденции. Едва около 10% от имигрантите (от всички народности) се възползват от помощи в Англия. И още нещо. Те казват, че очакваната вълна от „пришълци“ ще следва модела на другите страни в ЕС – млади необвързани хора, които работят здраво. Работата за българите на Острова е основно в 4 сектора – хотелиерство, търговия, почистване, строителство.

Направих тази справка, защото наистина ми писна да гледам, слушам и чета безумието и невежеството на английските политици, което се пренася с пълна сила и над населението на иначе претендиращата за аристократичност  и интелигентност нация. От материал на колежката от БТВ Марина Евгениева стана ясно, че един обикновен пияч в английски пъб очаква сериозното клониране на намаляващото ни население. От което действие само към Англия ще тръгнат 15 милиона българи!

А от проучване на Евростат пък се разбира, че отново заради българите, над 36% от англичаните са станали евроскептици и искат Великобритания да напусне ЕС.

Е, айде стига де!

И ние (тук говоря и от името на моите приятели, чиято историческа и национална памет не започват и не приключват с Тодор Живков, Сергей Станишев и Бойко Борисов и ЕС) не ви искаме в България.

Не искаме да ни оповръщате дискотеките по морето и в Банско

Не искаме да ви гледаме пияните мутри по красивите ни плажове и живописните планини

Не искаме да ходим в Гърция, защото вие сте превзели „гадните“ ни курорти целогодишно

Не искаме английски чичковци да поругават българските момиченца и момченца за една баничка

Не искаме да ни изкупувате земите и да се заселвате тук, защото ви е по-евтино

Не искаме да ви гледаме в български реклами по българските телевизии

Не искаме да налагате политиката си на Балканите и да ни размахвате пръст повече от век

Не искаме да ни третирате като помощен персонал

Не искаме да налагате езика си и да ни задължавате  и ние да го говорим, защото родният ни език е нашата гордост, защото родният ни език е нашият официален език

Искаме да говорите на български в България

Искаме да се държите с уважение към нас, нашите деца и нашите майки и бащи

Искаме да спазвате традициите на тази държава, когато и щом сте тук

И честно казано, не сме сигурни, че искаме да сме част от този ЕС, който уж за добро, но така тенденциозно изрежисира източването на държавата ни и изтъргуването на националните ни интереси (ако щете и само през енергийните игри на Великите сили).
И знаете ли? Има и такива като нас, които не искат да ходят в драгоценната ви Англия, защото осъзнаваме, че ние и нашата история сме много по-ценни от напудрените ви интригантски, пожълтели и запечатани в кофи с урина, перуки пълни с бълхи....

Господа политици, български политици. Къде сте вие и изобщо пука ли ви, че отново ни унижават? Не се ли засягате, че някой друг иззема това изконно ваше право или вие вече и него сте продали я за евродепутатско място, я за почивка в луксозно хотелче на приятел, я на нечия яхта или просто от липсата на обща култура и национална памет?

И така:
От 01 януари 2014 г. ние, хората уважаващи България, уважаващи себе си и предците си, затваряме нашата България, тази, в която ние живеем и тази, в която ние имаме възможност да влияем, за вас, дами и господа надменни англичани.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.