Бой, секс и чалга

Бой, секс и чалга
03-01-2014г.
77
Адриана Аврамова

Честита Нова година!
Голямо чакане падна на Новата 2014-а, сякаш с нея нещо ще се промени и ще стане по-добро ...или по-лошо...изобщо сякаш нещо ще се случи. Разбира се, чудото и тази година ни подмина и това беше стандартна новогодишна нощ. По български, както се казва. Няма оставка, не разбрахме кой предложи Пеевски, ама вече май и не ни вълнува,беше ни все тая кой е ''тоя дето дават преди 00:00'' по всички телевизии и какво говори.

Нали знаете, че си има неписани правила за празниците ... за празниците в България, те са що-годе еднакви. За по-младите задължително е  много пиене, секс, чалга (и по малко 100 кила) и ако има някой набит за цвят, също няма да е зле, така за ''купона''...

През изминалата година често ви разказвах за младите българи, защото, като представител на това поколение, имам по-специално отношение и наблюдение спрямо тях ... спрямо нас.  И ми е тъжно да гледам как в лицето на младежите умира и последната надежда за страната ни, понеже по стар български обичай  при повечето (от нас) всичко се свежда до бой, секс и чалга. Дотам. Няма мърдане. Бъдещето на тези деца е като права улица, водеща към ... някоя чалга дискотека (нааай-много).

Споменавайки улица ...Малко след 00:00 на вече Новата 2014-а се опитвах да стигна с компанията ми ( до една дискотека) ... минахме по Витошка ...  и знаете ли, там имаше интересни хора и беше доста оживено. Първо - група момичета, облечени като проститутки, отиващи на адрес. После -  момчета с по 2 бутилки алкохол в ръцете. След тях - влюбени възрастни двойки. И за финал - баби, които продаваха баклава на минаващите по оповръщаната от алкохолопрекалилите  улица. Разбира се, преобладаваха младите, които шумно празнуваха настъпилата 2014-а ... който, както намери за добре.

Чалгата от ''домашните купони'' дънеше и заглушаваше музиката от работещите, препълнени заведения.  Тук-таме се чуваше Криско и '' Клати го, клати''...  и някои наистина се опитваха да се клатят по преките на централната улица ... но нали е Нова година, да не обръщаме внимание на тези неща.

Опитвайки се да избегна съмнителните петна по пътя, (както и вече установеното повръщано), осъзнах, че в новогодишната нощ Витошка се беше превърнала метафорично в един малък  макет на бъдещето на голяма част от българските деца.

От едната страна дънеше чалга, от другата някакви опити за пробив с черна музика, от едната страна се опитваха да се изчукат, от другата се биеха за момиче ... или за бутилка  алкохол ... а по средата всички бяхме в собственото си повръщано и други неустановени гадории. И всички викаха и хвърляха пиратки, бомбички и т.н., радваха се, че настъпи една нова година, която си има всичко - пиене, бой, секс и силна музика. Какво следва след НГ - все тая, ще промени ли нещо тя за тези млади хора - не ...защото те не виждат нужда от промяна и няма кой да ги подтикне към такава.

Витошка беше точно като умалената България на младите. Един, прав път, минаващ през Съдебната палата, а пред нея група тийнове пушат трева - каква симбиоза. Вървейки по правата улица, виждаш много малки преки, но всички са затворени или еднопосочни ...

А ако вървите още по улицата, няколко стъпки встрани, ще стигнете до една от поредните дискотеки в центъра с празничен вход 40 лева и обещание за незабравима нощ.  Там вашите непълнолетни деца куфяха, напиха се , изчукаха се (я в тоалетната, я в задънените улици) и се молеха за още. Пълна програма САМО за 40 лева! Както всеки път. Така ли да си честитим 2014-а?

Аз не очаквам тази статия да се чете от моите връстници, най-малкото, защото ще изтрезняват още няколко дни. Но пък родителите, които четете тези редове, дано през 2014-а отворите очите си за деградацията на децата ви, защото тя е факт и ще става по-зле. Аз ще продължа да ви разказвам какво правят, а вие ... продължавайте да твърдите, че са частни случаи, докато недай си Боже, с очите си видите, че и вашето дете се превръща  в модерните напоследък т.нар. „парантия” или „курвар”, или в ретро „наркоман” или обикновена „пройдоха”.

А, да - новогодишният ми подарък за вас е, че ви спестих какво ОЩЕ правеха децата ви...

Честита Нова година, дано и за вас , освен за най-младите, да е имало пиене и секс /бой не ви желая/ под чалга ритмите на концерта на Планета, та да не будя позаспалата ви ярост с този текст.  

  

 

 

 

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.