Чернев към Сидеров: „Да внимава, да не ми падне!“

Чернев към Сидеров: „Да внимава, да не ми падне!“
09-01-2014г.
29
Симона Милкова

Всички говорят за Волен Сидеров. Атака вилнее по телевизионните студиа да търси саморазправа, реформаторите си слагат маски с лика на Волен, а съпартийците му искат да ги накарат да ги изядат. В отговор на всичко Волен псува, Цацаров пък му иска имунитета… Какво ще последва и как бившите съратници на Сидеров възприемат действията му попитахме някогашния атакист Павел Чернев.

Като бивш съпартиец на Атака как ще коментираш поведението на Волен Сидеров, а и на другите от партията?
Това е позор за българския национализъм, все повече и повече съмишленици и националисти споделят с мен срама си, че този човек е определян от медии, политолози и политици за националист. Той не е националист и това, което той и неговата групичка сектанти правят, не е национализъм, защото национализмът е градивна кауза, националистът създава силна държава, а не напада полицаи.
Национализъм в действие, на това ли ставаме свидетели?
Това е Воленово хулиганстване, безобразничестване по сидеровски, това не е национализъм.
Прогнози как ще се развие скандалът с Волен?
Песимист съм, доколкото управляващата клика БСП/ДПС отново ще разпъне политически чадър. Както това стана през 2006 година при първото сваляне на имунитета му. Убеден съм, че отново управляващите ще запазят златното пръстче на Сидеров, без него те нямат кворум и трябва да си ходят. Това показва, колко безчестна, колко корумпирана е тази тройна коалиция БСП, ДПС, АТАКА, която ни управлява.
Ще бъде ли свален имунитетът на Волен Сидеров?
Дори да му свалят имунитета, съдебният процес ще бъде фарс, както беше фарс процесът срещу него през 2006-2008, тогава ВКС не поиска да повдигне обвинения срещу Сидеров за съучастие в хулигански действия с Любомир Бакърджиев, ВКП не уважи всички искания на следствието за повдигане на обвинения срещу Сидеров, затова е редно журналистите да зададете въпрос на главните прокурори и особено на Камен Ситнилски, задайте им въпросите - защо това е направено. Питайте и Борис Велчев защо, имаше ли тогава политически чадър, имало ли е договорки, всъщност отговорите на тези въпроси осветляват ситуацията около Сидеров и в настоящия момент.
Конфликтен човек ли е Волен Сидеров?
След като има такава поредица от разправии, явно е агресивен. Въпросът е докога ще му търпят магариите и докога ще показват своята принципност и безнравственост тези, които ни управляват.
А когато бяхте съпартийци?
Усмирявал съм го на няколко пъти, а относно боя, зависи в каква ситуация е попаднал, определено обаче ситуация, в която хулиганстваш и нападаш полицай на поста му, това не е нашата кауза, това е каузата на личното доказване на г-н Сидеров. Като се проявиш като хулиган с какво правиш България по-добра? Националистът е длъжен, ако трябва да прояви и агресия, но само и единствено в името на добруването на България.
Каква ще е съдбата на партията му при евентуални предсрочни избори?
Нямам прогноза. Но Волен съсипа национализма, идеята да си националист е изцапана от Волен и за това ние ще му поискаме сметка, ние националистите.
Как?
Ние си имаме начините. Каквото трябва - това ще му правим.
Опиши с 3 думи човека Волен и с още 3 политика?
Умен, страхлив, неуравновесен - това е човекът Волен. А политикът – находчив, конформист, популист.
Вчера видяхме, че и Деница Гаджева беше в Нова телевизия, да защити честта на Сидеров.
Аз също поканих Атака да дойдат след моите участия и да защитят честта на Волен след моето участие в телевизията. Това, което правят е хулиганско поведение и трябва да им се потърси отговорност - група лица с депутатски карти хулиганстват по медиите и това за пореден, за стотен път, им се разминава. И ако днес ми се бяха появили, щяха да се натъкнат на много интересно поведение от моя страна, но явно ги е страх от мен и не дойдоха. Затова ги наричам страхливци.
Сидеров твърди, че е жертва, но жертва на кого?
Никаква жертва не е, той е ловък и манипулативен в начините си да се оправдае и да търси дивидент от всяка ситуация, в която попада.
Имате ли някакви отношения с Волен Сидеров в момента? Прости ли му след случката на автомагистралата?
Тогава той предаде най-близкия си и продължава да предава най-близките си до днес, накрая предаде и жената на живота си, от този човек може да се очаква да продължи да предава съратниците си. А аз нямам какво да му казвам освен - Да внимава, да не ми падне!
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.