Ангели и демони

Ангели и демони
19-02-2014г.
18
Адриана Аврамова

Вчера беше последният ми изпит за този семестър. „Статистика и методи за изследване на обществените нагласи“, иначе казано - как се правят анкети, интервюта и различни статистически проучвания. Едно разбрах - всичко научено е абсолютно излишно и неприложимо в България.

Нещата са в тази осакатена българска държавица са толкова прости, че няма нужда да се правят изследвания и анкети. Но ето ви едно простичко проучване от мен, абсолютно непрофесионално и същевременно - абсолютно обективно. Обхваща период от 7 дни и се отнася за българския народ и отношението му към „по-нисшите“ от него същества, разбирайте - животните.

Ден първи -  някакъв скапаняк от гр.Тръстеник качва във фейсбук клип как души беззащитка котка, която умира от ужас и болка в ръцете му. Същият я дърпа за опашката и въргаля в снега, а накрая на клипа сърдечно се покланя за деянието си на публиката.

Ден втори - В интернет се появяват любителски снимки от мъж, станал случаен свидетел  на едно добро дело. Деца между 14 и 16-годишна възраст спасяват  куче от замръзналото езеро в Южния парк, рискувайки собствения си живот, качвайки се върху леда.

Ден трети - Поредно прегазено куче е намерено в района на Красна поляна в София. Миналата през него кола е изчезнала мигновено.

Ден  четвърти -  Намерено е куче с извадено око на Околовръстното в София. Виновен няма.

Ден пети - Садисти подпалиха улично куче в Бургас. Ей така, за по-весело. Виновници отново няма, единствената следа е безпомощното четириного, оставено обгорено на произвола на съдбата.

Ден шести - Във фейсбук се появяват снимки от поредната „умна“ постъпка на някакъв шибаняк от Ямбол. Jivo Petrow, както се пише в социалната мрежа, в серия от снимки  показва надмощието на своето куче, порода питбул, над насилствено завързано улично четириного. Излишно е да казвам, че „бездомният пес“ е намерил смъртта си, както ясно личи от снимката с надпис – „по-силния побеждава“, събрала 10 лайка.

Ден седми - В очакване съм какво ще роди празната глава на поредния лумпен, решил, че след като се е почесал по всички дупки и няма какво друго да прави, трябва да малтретира животно.

Ето ви статистическо проучване направо от „кухнята“. 7 дни, 7 новини, резултат 5:1 в полза на „демоните“. Така наричам аз онези хора, които се осмеляват да отнемат живот, било то човешки или на животно. 

Ангелите ли? Ангелите са онези прекрасни деца, които пожелавам на всеки родител да има. Деца, научени да обичат и да помагат. Но тяхната постъпка остана на заден план, забравихме я, защото още на следващия ден се появиха серия от идиотизми, запечатани в снимков и видео формат.

Демоните се гордеят, че убиват и си правят снимки за спомен до окървавените животински трупове, а Ангелите дори не се сещат да документират жертвоготовността си. Това е принципната разлика между доброто и злото в живота. Да са живи и здрави децата, които без да искат дадоха пример на скапанато ни общество и показаха, че има хора със съвест, макар и на крехка възраст. Такива примери искам да виждам. А на демонизирата част от народа ... както се казва: да ги ядат кучетата.

... толкова сме простоустроени, делим се на добро и зло. Няма повече възможности. Има само скала за измерване на  демонизирането на човека, българина, народа. И тя е 5:1 в полза на злото.

Докога, ЧОВЕКО, докога???

 

 

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.