Парламентарен сеир

Парламентарен сеир
02-03-2014г.
26
Адриана Аврамова

''Уморена, изтощена, гладна хиена,
В  парламента влизам аз.
Ще говоря с бизнесмена - РОСЕН шоумена,
че журналистка ставам аз ...''

Да ме прощава Петра за леките промени, които внесох в текста на хитовата й песен, но  ми се искаше абсолютно автентично да възпроизведа в ориенталски ритъм, случващото се в евразийската ни държава.

Вярно, че онази бяла сграда, намираща се на пл. „Народно събрание” 2 в столицата, отдавна е изгубила авторитета си. Вярно, че 240-те души в нея са крайно нежелани от българите. Вярно, че вътре не може да се усети нищо повече от миризма на кафе и кюфтета ... ама чак дотук ли стигнахме ???

Мис Джуки прави интервю с Мистър Росен Петров - претендент за министерски пост в следващия парламент. Новата българска журналистка срещу новия  български политик си говорят за нещата от живота в Парламента. Приказно. Made in Bulgaria, иначе казано.

Не мога да преценя кое е най-абсурдното в цялата история...

# 1 Явно г-жа Венета Райкова, драпайки за рейтинг (евала за амбицията), е готова на всичко - дори да Вкара Мис Джуки в Парламента... Очевидно ТВ водещата е в търсене на заместничка на Моника Валериева, която преди няколко месеца също обикаляше кулоарите на сградата. Тогава  Плеймейтката се интересуваше от интимния живот на българските политици и тичаше с едни гърди напред пред колежките-репортерки да пита депутатите по колко пъти седмично правят любов. Но Валериева май сама се отказа, защото не срещна обществена любов след ТВ дебюта си. Обаче за звездните постове в националните ефири – кандидатки много. Следващата, моля - Мис Джуки.
Аз лично съм разколебана какви ще са въпросите на силиконовата миска към народните представители. Дали ще пита депутатите за енергетика, Евроизбори и политическите игри, или ще заложи на въпроси като: „Колко често онанирате?”

#2  От друга страна се чудя как е възможно в Парламента да може да влезе всеки, набеден за журналист и/или политик, стига да си издейства някаква временна акредитация. Да се гаври с и без това безвъзвратно загубения авторитет на народното събрание. Парламентът, освен всичките си други недъзи, се превърна и в място, където всеки фрийк може да прави цирк пред цяла една държава... А народът в тази държава седи и гледа парламентарния цирк. А за народа Парламентът е обграден със заграждения. Входът му, народе, може би ще се отвори и за вас ако сте руса жена, облечена в животински щампи с устни, които асоциативно „навеждат” или към фелацио, или към менгеме. А ако сте мъж и видът ви ... да кажем деликатно -трябва да буди респект, подобен на този към г-н Петров (бъдещият вътрешен министър, нали се сещате).

Но... най-абсурдното е самата снимка. Тя е нещо като илюстрация към филма                                „Пришълецът срещу хищника”. Мис Джуки срещу Росен Петров – на един микрофон разстояние... в един откровен разговор за живота, такъв, какъвто само те могат да сътворят.
Между другото, ако г-н Петров е дал ценни съвети на прохождащата журналистка, след няколко години (ако последва примера му) може и за нея да има министерски пост. В министерство на културата.
Така де... да са ни честити новите светила в журналистиката... и в политиката.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.