Мирише на смърт!

Мирише на смърт!
15-03-2014г.
61
Албена Вулева

Вчера си ровя във Фейсбук и какво да видят очите ми из потока информация?! Снимка на малко кученце зад решетки и надпис на английски отдолу. Чета : "Това умилително, страхотно, прекрасно, нежно, неповторимо и много сладко кученце еди-кое-си, което още не е навършило 4 месеца, ако не бъде осиновено днес до 19:00 часа, ще бъде УБИТО! Приют за безстопанствени животни не-знам-си кой, САЩ."

Проверявам страницата на приюта - всичко точно. Милиони сладки, малки кученца, ще бъдат убити до еди кой си ден, до еди колко си часа, ако не бъдат осиновени...

Да перефразирам един сталинизъм: „Есть собака -есть проблем...”, „Как ще ги стигнем американците"?

Ето така значи развитите, цивилизовани, перфектни общества, които ни биват сочени за пример за подражание, са постигнали Нирваната да нямат безстопанствени кучета по улиците си...

А, защо за Бога, да няма кучета по улиците? Или котки? Това звучи ужасно, точно толкова, колкото да поискаш да няма птици в небето! Мирише на смърт! Мирише на края на света, Апокалипсис и атомна бомба!

Наистина ли, действително ли искаме да останем единственото живо същество на Планетата?

Наистина ли искаме да живеем в такава тотална изолация от Майката Земя, да нямаме никакъв допир с нея, че сами да се зазидаме в бетонни блокове, както едно време Мафията е наказвала длъжниците си? Всъщност - на път сме.

Скоро ще поискаме в градовете ни освен да няма бездомни кучета и котки, да няма и бездомни дървета, храсти, цветя и трева, тази ужасна трева, която никне навсякъде...Мамицата и!

И какво означава "безстопанствено" куче? Кои са тия мистични същества, които са били създадени от Природата с единствената цел да бъдат стопани на кучета? " Бездомни кучета"!

А, къде по дяволите си въобразявате, че трябва да е домът на тези кучета? Кой идиот живее с невероятно тъпата мисъл, че кучето е животински вид, който е създаден да живее в апартамент? Вие луди ли сте?

Сериозно ли някой се е заел със задачата да изтреби всичко живо, което не е човек, но си позволява да живее на Планетата и да попадне в полезрението на тоз` прекрасен "венец на природата"?

Или, не дай си Боже, влезе в пряк контакт с него, като го подуши по мръсния крачол на миризливия му крак? 

Не знам за кой път в живота си изричам до болка известната (поне се надявам, че чак такива идиоти, които и това да не знаят няма) истина, че кучето, както и котката, са такива животински видове, които от векове, хилядолетия, ери и епохи (защото така са били създадени от Природата) обитават ОКОЛО човешките домове и поселения! Те не са диви животни и не живеят в гората, планината, прерията, пустинята или в Космоса! Не!

И единственият вариант около човешките поселения да няма "безстопанствени" кучета е кучета да няма ИЗОБЩО! Да унищожим И ТОЗИ животински вид! Питам се - защо е нужно това? Кому е нужно това?

Що за болезнен и извратен стремеж към стерилност и откъсване от природата, направо от корените човешки...

Забравяте откъде сте дошли - се казва в такива случаи! Ама те, видите ли, били лаели, движели се на глутници и хапели...

Еми да, сигурно понякога хапят, особено, ако ги замеряте с камъни или се опитвате да ги ритнете. В такива случаи, всичко живо хапе, дори и човекът. Впрочем човекът често хапе, дори и безпричинно. Измъчва и убива безпричинно, не само кучета, но и хора, себеподобни.

Да не забравя да ви зарадвам, че дори кучето да е тотално и абсолютно "стопанствено", то пак може да ви ухапе, и още как.

Просто, защото кучетата понякога хапят, а котките понякога дерат. Гълъбите могат да ви се изакат на главата...На главата ви може да падне и отчупен от вятъра клон или да имате алергия към цъвтящите тополи...

Можете да се подхлъзнете на мократа трева и да си счупите врата, да не дава Господ! А, можете да хванете и гъбички...или бълхи, въшки или глисти, ако не спазвате елементарна хигиена и други елементарни правила на живота.

По същата причина или просто ей така, без причина, може да ви тръшне грип или някаква друга, дори фатална бактериална инфекция- те също се причиняват от живи организми.

Просто това е положението - ние не сме сами на тази Земя! А, явно толкова много ни се иска да бъдем!

Кои са тези хора, които до такава степен са забравили откъде са произлезли и къде се намират?

Кои са тези идиоти, които все още не могат да вдянат, че на планетата Земя в най-глобален, общ, всемирен, околосветски мащаб, изобщо не и дреме - кой човек, кой куче. Всички ние тук сме просто "живи организми", биологични видове и нищо повече.

В чисто биологичен и природен аспект, за нуждите на "хранителната верига" и "кръговрата на веществата в природата", душевният ни комфорт - да виждаме около себе си само бетон, стъкло и метал - няма абсолютно никаква стойност. И при създаването на Света, трябва да ви уверя, изобщо не е било взето под внимание, че вие, като се прибирате с торбите, късно вечер от работа, ви е страх, че ви лаят кучетата....Нищо ,че до вчера, като сте се прибирали от лозет,о не само са ви лаяли кучетата, ами ви е цвилил и кон, блеяли са ви агънца и е грюхтяло прасе, докато сте акали във външната си тоалетна, ако не и в близките храсти...драги ми, човече.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.