Бели расисти

Бели расисти
21-03-2014г.
136
Албена Вулева

Забелязали ли сте, че когато говорим за расизъм, то винаги се има предвид, че някой от мургав до черен, е обиден от нещо. А те - мургавите и черните по традиция са много тънкообидни! Особено, ако да не дава Господ, им кажеш в лицата очевидната истина, че  са черни. Колкото и да се сърдят и да правят организации, и да приемат закони и резолюции, от това цветът на кожата им няма да стане по-бял, дори и Майкъл Джексън умря опитвайки се...

Проблемът, обаче видите ли, бил в равноправието, в равното третиране, в недискриминирането на основа - цвят на кожата....

А, къде е равноправието питам аз? Защо защитата, законите, резолюциите, правата и т.н. са все за черните? Защо няма организации, специални норми и друга форма на закрила, нарочно създадени и изрично сочещи онова клето население, което не е имало щастието да се роди с естествен тен.

Самият факт, че си малко по-мургав от обичайното, автоматически те прави жертва и някакъв потребител на свръхправа. Веднагически, ако на черния му се отправи забележка за нещо или му се откаже на някое свърхнагло искане, а те са просто фабрика за свърхнагли искания, те обявяват за расист. Няма никакъв проблем обаче да отказваш,   отправяш забележки, ултиматуми и дори заплахи, бидейки черен на бяло население - ето тове вече си е абсолютно безнаказано и никогаш не е проява на расизъм.

Какво излиза тогава? Значи да си бял изначално те поставя в позицията на жертва на тъмнокожите и си де факто с вързани ръце да си защитаваш правата от тях, защото - а си дръзнал да възроптаеш, а са те обявили за фашист....като минимум.

Защо е така твърдо възприето в практиката, че расизъм е, ако имаш, да кажем не добро, отношение към тъмнокож и вземеш, че го обявиш на всеослушание, но не е проява на  расизъм, ако си чернилка и имаш отрицателно отношение към бял? 

Как така стана, че в борбата за равнопоставеност между расите - една от тях, а именно бялата, остана най-незащитена?! А, на практика и най-тормозена, не само фактически, но и нормативно.

Ако има бум на циганска престъпност и го споменеш, то си расист. Ако чернокожи се държат нагло на обществено място и се оплачеш - ти си расист. В същото време, мургавите нямат никакви законови забрани да мотивират противообществените си прояви, именно с белия цвят на жертвите си.

Така де, ако напердашиш циганин, освен за побоя ще отговаряш и за расизъм, сто на сто ще изнамерят в подсъзнанието ти расова омраза, докато мангалът няма никакви задължения да зачита и уважава другите раси. При него кражбата, например, никога не е на расова основа, нищо че тараши само бялото население...

После, друго ми е интересно! 

Защо не може да кажеш спокойно, публично и на висок глас думите - "мангал" и " негър"?  Особено лошо ти се пише, ако го кажеш по отношение на човек, който действително е мангал или негър. Това, види те ли, било обида. Възможно е и да е обида, ама тая обида я е нанесла природата още при създаването на тия индивиди. Какво сме виновни, ние белите, че някой се е родил черен и защо по дяволите да не можем да озвучим гласно този очевиден и съществуващ в действителността и независимо от нас факт?

Най-главното, което ме мъчи е защо, когато говорим за расизъм, това никога не касае расовата дискриминация на белите?! Никога!

Защо ни хвърлиха така на кучетата или иначе казано на черните...А, те злоупотребяват! Доста злоупотребяват! Най-ярките прояви на расова дискриминация и омраза са именно от страна на тъмнокожи към белите.

Всъщност, те си ни мразят най-чистосърдечно и нямат никакви скрупули да ни причиняват вреди и да ни тормозят съвсем преднамерено именно заради бялата ни кожа. Всеизвестен факт е, че негрите имат пренебрежително отношение към белите, граничещо със злорадство и омраза. Това прозира дори от такива ширпотребни продукти, като например филмите "за чернокожи", или, както там се наричат тези ужасни продукции, в които играят само негра и разказват за веселия им, преизпълнен с марихуана животец.

Да не говорим  за циганите! Та те живеят, за да ни тормозят! Я, се опитайте, ако ви стиска, да се окажете насаме с група цигани, не дай си Боже, на техен, цигански терен и ще видите, а най-вече почувствате в цялата пълнота и всеобхватност, върху собствения си гръб - що е то расова омраза. Ако българин е сам в кола на градския транспорт с цигани - ще пострада, най-малко емоционално. Ако българин влезе в цигански квартал - ще пострада, не само емоционално.

За всенародното ни страдание от циганския гнет над социалните, хигиената, езика и образованието на тези хора - даже няма и да говоря. То реки от думи са изговорени и изписани по тая прискърбна тематика. Обаче, нямаш право да се оплакваш. Търпиш и стискаш зъби, защото иначе си расист. Изобщо, расизъм е, когато покажеш на черния правия път, а когато черният безчинства над белия, то това са равни права!

Ей така, справедливо си живеем ние в мир и разбирателство, потопени в междурасовата толерантност.... от нас към тях.

Процесът е еднопосочен. Ама така ще е, докато спрат да си затварят очите пред факта, че и бялата раса я има, че и тя си има права, че и тях ги нарушават. Изобщо, ще е така, докато разберат, че злото си е зло, независимо в какъв цвят е облечено.

Всъщност, расизмът ще спре тогава, когато започнем да отсъждаме и оценяваме постъпките според тяхното естество, а не според това от кого и срещу кого са направени.

В основата на расизма (така модерна тема напоследък) стои именно специфичната защита по признак раса. На практика, борейки се нормативно срещу расизма, той бива подклаждан, наторяван, да не кажа създаван. Започнем ли да съдим за човека по постъпките му, а не според човека да съдим за постъпките му и край с расизма! Престъплението си е престъпление, от когото и срещу когото и да е извършено.

А да карате някакви групи хора да обичат зорлем други групи хора е чиста проба насилие! Вмешателство в личния, емоционален мир, потъпкване на правата на лично мнение, позиция и предпочитания. Пренебрегне ли се това, а то е пренебрегнато, сме изправени пред най-обикновено, крещящо расово разделение! При това, в момента и в световен мащаб - в ущърб на белите!

Не може да има за едни специфична закрила, а за други да няма. Защото точно това е дискриминацията. И кой ще ми говори за равенство между расите, как ще преодолеем това отличие във взаимоотношенията си, щом дори в нормативните актове то е уредено?!

Ако расите са равни и еднакви, да говорим за хората и постъпките им, а не за раси. Санкционирани са изрично човешки действия, като са обвързани с признака - раса и етнос, нормативно е закрепено това разделение и различие в закони и международни актове, а същевременно се настоява в живия живот да избягваме тия различия...

Направо нелепо.

Особено в светлината на това, че улисани в грижата за равнопоставеност, едната раса я стъпкаха, оковаха, потиснаха и принудиха да живее в лицемерие и фалшива толерантност, излизаща извън пределите на расовите признаци.

Вече белите сме принудени да демонстрираме едва ли не радост и удовлетворение от безчинствата на по-мургавата част от човечеството. Задължени сме да сме всепрощаващи, снизходителни, благотворителни, интегриращи и загрижени за всякакви безхаберници, само защото са няколко тона по-тъмни...Пък те, ако ще и на главите да ни се ...гъкнем ли, значи сме расисти. 

И какъв е изводът? Расистът може да е само бял. Черни расисти няма. Да живее равенството между расите!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.