И пресата ни е като държавата ....

И пресата ни е като държавата ....
17-04-2014г.
21
Адриана Аврамова

Някои неща в тази до болка сбъркана държава, наречена България, не мога да ги разбера.

Към кого да се обърна, за да попитам защо се замазват снимките с лица на деца в много от вестниците през последните дни? И кого да попитам защо безпроблемно на страниците на същите тези вестници се публикуват снимки в огромна резолюция от катастрофи с трупове, кръв и човешки органи? Има ли в България институция, която да регулира печатните издания?

Двоен стандарт?

Или  просто цензурираме усмихнатите и прекрасни деца, за сметка на размазани тела по пътя?

Явно не е проблем  на първа страница на един от най-четените вестници да стои ''екскузивен'' кадър на починал, размазан човек в ужасяваща катастрофа. Очевидно скандалът и ужасът продават. Очевидно никой не се замисля, че този мъртъв човек, който фотографите са наснимали детайлно от всички възможни страни, има семейство, което страда за него. Вероятно има жена и може би малко детенце, които са го чакали да се прибере вкъщи и да вечерят заедно... Тези хора не са могли да се сбогуват с любимия си човек, не са си разменили последни думи, не са си казали ''обичам те'', те ще живеят с последния спомен за любимия. Защо направихте така, че този спомен да бъдат размазаните му органи?

Безчувствени, бездушни хора.... Давате ли си сметка какво сте причинили (в името на  тиража) на едно семейство? Всичко ли е пари в този живот, няма ли нещо като морал и етика за вас? Зарежете журналистическата такава, става дума за личностни качества, които при вас са изкоренени до дъно. Никому не пожелавам да види сърцето на близък човек, изтипосано на първите страници с надпис ''Само тук, шок и ужас - органи по асфалта''.  Не ви ли светна червената лампичка, драги редактори, че никой не е застрахован от такава смърт и че налагайки тази тенденция в печатните издания, утре може вие, и вашият мозък може да се намирате на страница на собствения ви вестник?  Спите ли спокойно? Предполагам, че си лягате с чиста съвест, докато в един друг дом, едно семейство плаче върху вестника ви ...

Не можете да цензурирате снимките с кървища и трупове, но в същото време замазвате лицата на прекрасни и усмихнати деца. Защо? Защо всички медии замазаха очичките на убитата Алекс? Кого предпазихте, кого спасихте? Защо след този случай много вестници замазват снимките на  всяко дете, попаднало по една или друга причина на страниците?

Какво се опитвате да създадете и наложите, цензурирайки най-прекрасното в едно дете - лицето, очите му, за да не може дори да се отрази  загубата на едно слънчице... а не замазахте органите на мъртвия човек от катастрофата. Мъртвият човекм - дори името му не знаем, защото не благоволихте да го напишете. Стига ви просто, че имате снимки на безжизненото му тяло, обляно в кръв. Имате кръв и смърт - броят ви е готов, нали така.

Очевидно, драги редактори, издатели и каквото още се водите по трудова книжка,  очевидно няма институция, пред която да отговаряте за гнусните си публикации. И вие сте като държавата - неработеща, алчна, безочлива и бездушна.

Но аз пък ще ви кажа нещо друго - друг ще ви съди един ден за болката, която сте причинили с вашите материали.

Спете спокойно ... до следващия инцидент...

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.