Актуално
Поколението К*Р

Ева Истаткова | 21/07/2014

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Две поколения, брат. Два свята. Единият с 6 милиона лайка, другият с милион и двеста хиляди.

Едното поколение рапира на м’йеко, другото иронизира самораслата простотия.

Едното поколение одобрява, харесва и се разпознава в Криско. Другото се кефи на ЪПСУРТ и Ицо Хазарта.

Едното е нагло, тотално безпросветно и удавено в собствен сос от самонадеяност и водка (или вино с кюфтета). Другото, другото прави поезия. И води някои скромни, но лични революции с тъпотиите наоколо – с политическата мерзавщина, скудоумието на обикновените душици, социалната ни инвалидност и погнусата от покварата на родените без идеи, но с претенции. Поколението „Криско” (за кратко наричано „К” или просто  „К*р”) няма да  разбере нищо от последното изречение! И навярно дори няма да се обиди... Щото това са хората, които „си знаят цената”, „не им пука, брат, от дъртите” и „ше си бичат как си искат, щото ги боли к*ра, ко ше им кажеш, тъпанар”.


Разбира се, с този  текст се обричам на стигмата на „мега задръстеняците”.  И аха-аха да падна жертва на „вечната битка между поколенията”...
Обаче имам новина – битка между поколенията тука няма. Защото, за да има битка, трябва да има нещо общо, за което да се бият  или - против което да са във война. Хората, последователи на Криско и тези, които слушат Ицо Хазарта НЕМАТ общо.

И примерът е съвсем прост.
Криско пее „покажи на тия хора как сa мяташ, как го движиш, как са  бараш” и „бременно момиче ухае на аборт”, а Ицо Хазарта е дефинирал нEкои велики работи, като – „Като стрида в маршрутките, аз съм сам в държавата на проститутките” и „Искам да ида в  парламента – Иди! – Никога нема да имаш хемороиди!”
 А сега – откриийте стоте разлики.

На поколението „К” думите му стигат до „дупето ти сочно – ставам кат’ животно един път като почна”. Освен това, същото поколение има неизбежно лошата идея да го кара „айляк” и да гледа „всичко да е  точно”, в държава, в която нищо не е точно и няма време за губене в айляк. Но не – на поколението „К” не му дреме за  глупостите ви и важните неща в  живота. То, между другото, не може да се справи с нищо, понеже  е не-любопитно, вгледано в собствения си к*р или - както се казва  - не вижда по-надалече от него. Лошото е, че утре, на същото това поколение ще му се наложи да  прави живота и тогава наистина ще го закъсат, понеже дъртаците прости ще са измрели и някой ще трябва да поддържа икономиката, политиката и социалния живот на нацията. Тогава, Ицо Хазарта ще си гледа кефа и старините някъде далече, надяваме се, а ние  тайно и нелегално ще му издаваме златни издания на поетичните книги с текстовете, които описаха живота ни. И ще гледаме сеира ИМ, много по-голям от сеира НИ.

И ще напомним на хора като Мария Илиева, че с дуетите си са легализирали навремето хора като Криско, които са се превърнали в родни „звезди”, събрали са си лайковете и леките жени, и не са могли да дефинират дори един едничък смисъл на живеенето.
А България (тоест ние - поостарели, държавата и животът ни)  ще е останала наследена в техните ръце. Те няма да знаят какво да я правят – ни се пуши, ни се пие, ни става за е*ане.
Макар че...за последното очевидно става. Я вижте, поколението К*Р как добре сА справя....

 

 

 

 Други статии от този авторКоментари