Ангел Славчев: ББЦ приключи своя жизнен цикъл.

Ангел Славчев: ББЦ приключи своя жизнен цикъл.
22-07-2014г.
24
Ева Истаткова

Политическото лято е в разгара си. Една от най-шумните раздели от изминалата седмица беше тази в партията „България без цензура”. Ето какво каза за Lentata.com вече бившият заместник-председател на ББЦ – Ангел Славчев.

Какво се случи, защо сега напускаш поста като зам.-председател на ББЦ?
Защото свалих политическото и морално си доверие от председателя Бареков!

Поводът да го направиш?
Първо - близостта  и зависимостта на Бареков от кръга Пеевски. Второ, натискът върху общинските структури, незачитането на устава на партията, долните интриги в структурите, принуждаването на хора да напускат със сила. Трето, политическата неграмотност и лабилност на председателя - ту беше американофил, после стана русофил по природа, после искаше Народна република, след това монархия; относно избора на европейско семейство каза:  “Ще си въртим гъза, накъдето дават повече“ и прочие, и прочие.
Това стига ли ви или да продължавам?! Защото има още много... Присъствието на г-н Софиянски, Бакърджиев и прочие - не ви ли идва въпросът: с тези хора ли ще осъществяваш операция „чисти ръце”?

Мнозина биха казали – нещата, които твърдиш за Бареков чак сега ли ги разбираш?
Бареков се кълнеше в детето си, а аз съм вярващ човек и когато някой се закълне в най-святото си, за мен е по-силно от нотариално заверен договор. Дълго време бях до него и имах пряка видимост какво и как се случва. Присъствал съм на брутални разговори, даже ми беше интересно как един 42-годишен културист като Бареков се подчинява на 33-годишен депутат... Но това си е негова работа.

Ти каза, че ББЦ се е превърнала в диктаторска партия. В какво се изразява това?
В начина на взимане на решения. Една партия е колективен орган и всеки в нея има право на мнение и позиция. Бареков взимаше сам решения и не зачиташе колективните органи и устава на партията. Даже, ако задълбаете малко повече, ще видите, че уставът, приет на конгреса на партията, има разлика с този, който е внесен в съда. Смея да твърдя даже, че не зачиташе и мненията на коалиционните партньори. Често те разбираха постфактум за взето коалиционно решение. Питайте, Каракачанов, Йончев и т.н.

Как разбра за „указанията“, които се дават от Пеевски към Бареков? И как реагира?
Първият път беше, когато Бареков и майката на второто му дете се опитаха да ни наложат да не протестираме срещу закона “Lafka“ и концесиите, които се дават на тази верига. Тогава се скарахме и въпреки тях участвахме и подкрепихме хората от малкия и среден бизнес.

Разкажи за заплахите, отправяни към теб.
Бареков си има няколко приближени, които се занимават с тези поръчки, а отскоро те се движат с него навсякъде.

Какво ще кажеш за твърденията на Николай Бареков, че си взимал 9 хиляди лева заплата?
Твърденията за 9 хиляди заплата са долна инсинуация, типично в стила на Бареков... Той винаги удря там, защото поговорката гласи: „Крадецът вика - дръжте крадеца“, а неговата ахилесова пета е именно във финансирането. Никога не съм взимал заплата от г-н Бареков или от обръча фирми около него! Да извади и да покаже автентичен документ!

 От ББЦ твърдят, че ти правиш всичко това, защото си искал повече власт - сам да изграждаш структури – отговорът ти?
Аз бях и продължавам да бъда един от естествените лидери, никога не съм искал власт, а исках хората да работят срещу статуквото. Всичко това ме правеше неудобен за Бареков и компания. В момента принуждават насила общински и областни председатели да се разграничават от мен в декларации. Само че хората ми се обаждат, да ми се извиняват и споделят страха си именно от борците на Бареков и неговите финансови възможности. Хората се притесняват... Сигурен съм, че ББЦ приключи своя жизнен цикъл, поради фиктивните структури, които бяха изградени, а там, където не са фиктивни, са срещу тези процеси на принуждаване.

 Има ли неверни твърдения на Бареков и ББЦ, които би посочил?
Невярно е твърдението, че е патриот! За него са важни парите и както казва той: “шампейна“ (тоест шампанското).

Бареков каза, че ще те съди. Как реагираш на това?
Не се притеснявам, даже му хвърлям ръкавицата: готов ли е да влезе в съда с камерите на телевизиите и детектор на лъжата? Аз съм готов! Тогава поне ще разберем, кой - кой е!

Защо повярва на Бареков?
Прекалено наивен бях, но той е много добър манипулатор. Сега си нося отговорността за тези действия.

Кенов те обвини, че едва ли не така работиш за ДПС и ГЕРБ. Какво отговаряш?
Кенов е много ниска топка за мен, а и неговият баща работи за ДПС, не моят. Относно ГЕРБ, това е несериозно, аз бях един от стотиците хиляди, които ги свалихме. Но нямаше за какво да се захване и затова Бареков го пусна като вярно лъвче напред, а той самият бяга от въпроса: откъде са ти парите?

Какво ще се случи с Бареков и ББЦ на изборите?
Има вероятност да вкарат не повече от 10-12 човека. Главният секретар ми е разказвал, че с купен вот можеш да направиш не повече от 4%, сами си правете изводите.

Какво става с партньорите на ББЦ – ВМРО, Гергьовден оттук насетне?
Те са стари партии и ще си вземат сами решение дали ще стават маши на ДПС.

А какво ти предстои на теб – как ще продължиш своята кариера?
Продължавам напред, хората ме подкрепят и насърчават да участваме на изборите. Под каква форма, не мога да кажа все още, а и аз съм колективен играч, така че ще се съобразя с всички колеги. Моят дядо ме е научил на една мъдрост, която винаги ми е помагала: „Никога победата не трябва да бъде на всяка цена”! Времето ще покаже.

Дали политическият ти избор дотук, няма да се окаже непростима грешка за бъдещето ти като политик?
Аз съм на 32 години и сгреших, но човек се учи от грешките. Осъзнах, че съм сгрешил и си направих анализ, че ако премълча сега, ставам част от тази политическа мафия. Осъзнах и че трябва да поема отговорността за действията си, затова казвам истината и само истината. Хората трябва да разберат що за манипулатор е Бареков.



Lentata.com дава право на отговор на всички, засегнати в публикувания материал. 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.