Видимо (не)доволни

Видимо (не)доволни
28-08-2014г.
23
Адриана Аврамова

Чувствам се ‘‘видимо  доволна‘‘ от факта, че за пореден път се убедих в твърдението си, че в тази държава няма нещо наречено ‘‘работеща институция‘‘. Извинете. Няма никакви институции. Времето за хората, работещи в тях, е спряло някъде около 90-те години и не помръдва.Такъв е и случаят със СЕМ.

Сигурно някои от вас дори са забравили за  съществуването на Съвет за електронните медии. Вероятно, защото хората, които работят там, не правят нищо, освен чат-пат да глобяват Слави Трифинов с някоя друга хилядарка за вулгарности в ефира.

Да, но напук на горещото време навън, на отпускарския сезон и на по принцип целогодишния мързел, от СЕМ взеха, че се поразмърдаха и вчера излезе информацията, че ще ограничи излъчването на хита на Мария Илиева и Криско "Видимо доволни".
Сетихте се ! Евала, СЕМ, евала, Лозанов!

Тази песен излезе преди поне пет месеца, не остана човек, който не я чул и не я знае наизуст, има над 8 милиона гледания в Интернет и вие се сетихте, че трябва да спрете излъчването й.
Сериозно ли? 
„Тази песен вреди на моралното и психическото здраве на децата", категоричен е председателят на СЕМ Георги Лозанов в интервюто си пред БТВ.

Добре, хубаво, може и така да е. Да ви кажа и мен не ме радва, никак даже, да гледам как тийнове, фенове на Криско, ходят по улиците надули ‘‘Видимо  доволни ‘‘ от телефоните си и пеят как ще се мятат и друсат, и ще го клатят... Факт е, че тази песен е шедьовър на простотията, но още по-голям е фактът, че тя има своята о-о-огромна публика, която й се кефи и не й дреме, че от СЕМ нещо си някъде ще забраняват и глобяват. Когато аудиторията изисква даден продукт, той й се поднася и тя му се радва. Е, честито - ние си искаме Криско, който да ни пее за Слънчака, секса и тревата на някакъв странен език...

Та ... Другари от СЕМ, или правете нещо като хората, или изобщо не го правете. Или реагирайте навреме, или просто си затрайте. Защото при тази ви ‘‘забрана‘‘ веднага в мен изплуват следните въпроси:
Защо ви бяха нужни 5 месеца да решите, че тази песен вреди на децата? 
Защо не съм чула някога да сте ограничили някоя чалга песен, например? Или тя не е‚‘‘опасна" за здравето на децата?  Може би песните на Андреа са пропити със смисъл и поезия? 
Защо не ограничихте Азисовия хит ‘‘ Ти за мен си само секс ‘‘?
 Защо не ограничихте онова недорзумение, пак творение на Криско и три бездарни девойки – ‘‘Барай го‘‘?
Кой определя кой изпълнител и коя песен влияят зле на децата? По какъв критерий и изобщо - откога ви запука на вас за младото поколение?

Повярвайте, на мен видимо ми се повдига от песента на Криско и Мария Илиева и вероятно при други обстоятелства бих ви поздравила. Обаче, вие, от СЕМ, сте сбъркани.
Музиката си е музика. Вулгарна, любовна - тя е изкуство и има своята публика. Ако искате да защитите клетите деца, вземете други мерки. Помислете, че същите от 4-годишни знаят какво е секс, а на 10 вече го практикуват. Дали в 21-и век се впечатляват от някаква песен за раздрусване на сочно дупе и разни такива работи??? С или без Криско, те по-читави няма да станат.

Добре дошли в новия век! Нещата (като цяло) по-розови няма да станат, децата ни по-умни  - едва ли, Криско надали ще започне да прави по-смислени песни, Азис ще продължава да пее в женски род, Лора Караджова и след като роди ще пее за хапчетата, бял прах и братчета... и така ...

От СЕМ трябва да помахат за чао на стария век и да помислят как да се впишат в новия, ако наистина искат да направят нещо полезно, а не да цицат от държавата и някой друг водещ, казал неприлична дума в ефир.
Иначе, останете си със здраве и ... видимо доволни : )

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.