Актуално
Да си жена в България...

Адриана Аврамова | 21/09/2014

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.


Добре дошли в България - страната, в която е грешно и позорно да си жена.
Ще ви кажа какво осъзнах наскоро. В България думата жена е на изчезване. Тя е заместена от нарицателни като курва, мастия, пача, абонатка, мърша ... понякога и с някое друго местоимение от типа на тая или оная. Няма дори имена.

В България е грешно да си жена. Личността на дамата, на майката отдавна е обезличена и приравнена с дъното. Мъжете казват, че нямало истински жени. Та затова и  вече  не използват тази дума, на която аз  пък ще натъртя много пъти в този текст. 
В милата ни страна жената е считана за лош материал. Тя става само за ебане и свирки. Така казвате. И не само - това и показвате.
В любимата ми България, в тази малка, китна, балканска страна, българите тачат много неща. Като започнем от шопската салата, киселото мляко, ракията, минем през Стоичков, Гонзо, по празници обичат дори и Ботев, и Левски .... и стигнем до жените. С тях нещата седят по-особено. Обществото в Родината ни не обича жените. Харесва ги само, когато трябва да ги чука.
Жената в България е сведена до сексуален обект и нищо повече. Безгласна кукла ... като онези от секс магазините, които търпят всички извращения и унижения на чекиджията, който се гаври с тях. 

Да си жена в България не е лесно. Отвратително е. 
Отвратително е да знаеш, че отивайки на интервю за работа, единственият начин със сигурност да впечатлиш работодателя е късата пола или голямото деколте. Защото той друго не гледа. 3 езика? Перфектни компютърни умения, работа в екип, опит- няма значение, ако шефът вижда у вас бъдеща секс мишена. 

Отвратително е ежедневно да получаваш съобщения във Фейсбук със секс предложения, в повечето случаи отправени от обвързани мъже.
Отвратително е да излезете на улицата и да ви подсвиркват, да ви намигат мазно, да шепнат мръсотии зад гърба ви или да ви опипват случайно в градския транспорт.
Отвратително е да ви е страх да се приберете, защото след вас ходи мъж с ръка в гащите и ви причаква пред входната врата на блока. 

И не, това го няма в чужбина, поврвайте. Тук сме сбъркани.
В България няма значение дали сте обикновено момиче, стабилна жена, фолкпевица или плеймейтка.  Как да ви го кажа ...ще пробвам директно- все ще ви сложат етикет на лека жена.  Все ще бъдете тая или оная. 

И още нещо. Красивата учителка от 119-то СОУ. Казва се Силвия, ако случайно ви интересува. Съмнявам се, защото побързахте да й лепнете все едни хубави епитети пред името. Побързахте да споделите, драги мъже, какво искате да правите с нея. На базата на коментарите ви пресата написа как младата даскалица е ‘‘втвърдила" мъжете. И  не само - върнала е бащите в класните стаи.
Защо все ревете, че жените били курви, мързеливи, безмозъчни парцали, а когато видите опровержението на всичко това в лицето на една учителка, побързахте и нея да приравните като лека жена, задето е хубава ...
Хубавата учителка, хубавата Силвия, само показа колко жалка е картинката в страната ни. Показа, че България не заслужава свестните си жени. Защото колкото и да са идеални, за обществото те си остават просто сексуален обект.

Дълбоки извинения на дамите, които ще се засегнат от написано. Но утре, когато поредният циганин ви подсвирне, получите поредното предложения за секс с напознат и чуете мръсните думички зад гърба си, ще ме разберете. 
А мъжете... те вероятно ще разберат това, когато видят как други като тях се отнасят по този начин с дъщерите им.
Поправям се - България заслужава жените си и има много такива, които са за пример. Някой път ще ви разкажа за тях ... ей така, да знаете че съществуват, работят, гледат си децата и имат имена. Но обществото ни не заслужа такива жени.... защото да си жена  в Родината е срамно.

 

 Други статии от този авторКоментари