Кривосъдие

Кривосъдие
04-10-2014г.
39
Ева Истаткова


 Драги бъдещи депутати,
Утре вие ще поемете в ръце управлението на държавата България. И понеже предполагам, че от ваша гледна точка, това означава най-вече лични привилегии, нека ви отрезвя. Като ви разкажа коя България утре ще окачите на плещите си.
Утре, 5-и октомври 2014-а, ще бъдете избрани да се грижите за България, в която:
- на 18 април, 2009-та година, Илиян Тодоров от Перник извършва двойно убийство на метри от Съдебната палата. С нож в гърба са убити Васил Александров и Кирил Въжаров. По чудо оцелява третият наръган човек – Кирил Димитров, който става свидетел на убийсвтото на двамата си най-добри приятели. След унизителен, спрямо родителите на убитите момчета съдебен процес, след години разтакаване, след очевидни правни, социални и най-вече -човешки абсурди, все пак Илиян Тодоров от Перник, който пребоядиса косата си часове след престъплението (факт, считан за напълно приемлив от правосъдието ни доста дълго време...), та този Илиян, в края на 2013-а получи присъда доживот! (при положение, че през декември 2011 г., Илиян беше оправдан за двете убийства от градския съдия – РУМЯНА ЧЕНАЛОВА). НО... Така, както Илиян получи доживотна присъда, пак така някакси той изчезна. И го няма до днес. Няма го така добре, че в играта на криеница – цялата държавна машина агонизира. И „не може” да го открие.

- на 21 април 2014-а, село Джебел, 18-годишният Мерт Мехмед съсича с брадва Джейлян Юсуф и също така убива 7-годишната й дъщеря Джейда. Покрай двойното убийство, Мерт открадва и 300 лева. Малко по-късно, Мерт отива на пазар, за да си купи нов мобилен телефон и маратонки. Още малко по-късно, 18-годишният Мерт се извинява за убийствата и промънква, че той...не си спомня нищо от момента, в който умишлено е умъртвил двама души, единият – дете. След жестокостта на Мерт, в Джебел организират протести с цел - справедлива присъда. Поне някакво възмездие за отнетите животи. Засега обаче, Мерт Мехмед е притежател само на условни присъди, последната, от които – 1 година затвор и 2000 лева глоба. И знаете ли за какво е наказан? Заради откритата при задържането му марихуана...

- на 3 септември 2012-та, в село Черкаски (селото на Радичков), е нападната, пребита, ограбена и изнасилена бившата кметица на селото, и бивша учителка – Бойка Димитрова. За по-кратко – леля Бойка. Унижението, което претърпява тази жена (да не броим 60-те лева, които й взимат...) е причинено от двама нападатели, един от тях НЕИН БИВШ УЧЕНИК. След множество отлагания на делата, след ужаса на леля Бойка да вижда всеки ден своя нападател Георги, който живее в съседната къща, съдът в Монтана присъди – единият изверг получава 5 години затвор и се задължава да плати 5 хиляди лева, а другият рецидивист – 8 години затвор и глоба от 15 хиляди лева. Леля Бойка, учителката, каза така – „Моят живот струва 20 хиляди. Но поне е оценен”. Това се случи през април 2014 г. Днес, месеци по-късно – присъдите са ОТМЕНЕНИ.  И делото е върнато обратно. Отново в начална позиция. Сякаш никога нищо не се е случвало... 
 
Така че, драги кандидат-депутати – тази България ще получите утре. И дано да имате идея какво да правите с нея.
Какво да направите за онези, на които е отнето най-святото: надеждата, че има правосъдие.
Какво да направите с онези, които вчера са убивали и утре пак ще го направят.
Какво да направите с всеобщото усещане, че е по-добре да те изнасилят в Белгия или Англия, защото поне ще видиш насилниците зад решетките. Ей така, за едната утеха.
Какво да направите с всеки чиновник, следовател, криминалист, прокурор, съдия, който е изчислил истината в брой. И къшът вече е в джоба му.
Какво да правите с онези, които ви проклинат, докато чакат да им издадат виза.
Какво да правите с онези, които се надяват лично вие да разберете болката от загубата, случила се заради нечия немарливост.
Какво да правите със себе си и факта, че някакси сте се озовали в Народното събрание на Република България. Републиката на вечните жертви.
Които от утре се записват на ваше име, в графа: чакащи мъничко справедливост.
 
 
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.