Странният случай на Хюсеин Хафъзов

Странният случай на Хюсеин Хафъзов
23-10-2014г.
33
Симона Милкова

"Ей, душички мои, моята душа е ваша. От държавата на забраните България приветствам държавата на свободата Турция. И искам вашата подкрепа...дайте я. България жадува за вас. Споделете моите мъки и решете проблема.....Айтос, Добруджа ви чакат. С номер 18. Дайте своя принос. Ако си спомняте преди две седмици се срещнахме с турския президент. Тогава цяла България се надигна защо се среща Местан с президента. Пропаганда ли правят, си мислеха… После ни забраниха да говорим и да агитираме на турски. След това казаха, че трябвало да говoрим на български с президента на Турция и да има преводач. Да, но смелите турци от Чорлу ще им отговорят като гласуват на 5 октомври с номер 18. Нали ще го направите? Кой откачен ще ми слага синджири? Изненадайте тия откачалки като гласувате. Както изненадахме Тодор Живков, да изненадаме сега и Бойко Борисов. Забравили са, че отдавна за нас няма забрани. Има съзнания, които искат да разделят българските турци от вас. Ето защо трябва да гласувате. Ще носим знамето на ДПС. Имаме си лидерите Лютви Местан и Рушен Риза. Готови ли сте да носите знамето на ДПС до върховете?! Ще видите как за 10 години ние станахме голяма сила. И след изборите ще си спомняте датата 5 октомври като най-величествена.  Ще построим мост между България и Турция. Мостът на щастието. С благоволението на Аллах ще стане…”
( цялото видео може да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=8vaWPreFk6E)

Това са думите на Хюсеин Хафъзов от тазгодишната му предизборна обиколка и агитациите му на майчин език в Чорлу, Турция.
За справка: Хюсеин Хасан Хафъзов е роден на 26.08.1976 в Бургас. Той е журналист, преподавател, депутат от ДПС и бивш главен секретар на Главно мюфтийство в България.

Хафъзов стана забавно известен с изказването си от парламентарната трибуна на чист български, че никога не е „ваканцувал“, защото на почивка (на море) се разкриват много нелицеприятни гледки… Напоследък той отново доби странна популярност, след излъчването от „Господари на ефира“ на видеата, в които той агитира предизборно на майчиния си турски език.

По този повод ЦИК наложи четири глоби за агитация на чужд език на Хафъзов и Местан, освен това стана ясно, че Комисията ще сезира и прокуратурата за изказванията на Хафъзов, които могат да се тълкуват като „призив за етническо противопоставяне“.

Потърсихме г-н Хафъзов за коментар по темата, ето какво каза той пред Lentata.com: „Нямам отношение по този въпрос, по този въпрос не мога да ви кажа нищо, аз нямам никакъв коментар по случая. На този етап не желая да разговарям, но ще има възможност като започне работа Парламента, изобщо не бягам от въпроса, нека започне работа Парламентът и ще отдам своето мнение.“

При липса на коментар от първоизточника ви оставяме сами да си направите изводите.

Източници на Lentata.com, пожелали да запазят анонимност коментираха, че Хафъзов е определян като „привърженик на неоосманизма на Ердоган, турския национализъм и националистическия ислямизъм, той е сочен като връзката между ДПС и ислямистите в България, както и като връзката с турските ислямистки фондации.“

                                             …Следва продължение…

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.