На Петьо Блъсков не му се получи в съда?

На Петьо Блъсков не му се получи в съда?
03-11-2014г.
269
Лентата

Журналистът Иван Бакалов написа в социалната мрежа:

„Добра новина, понеделнишки. Блъсков е загубил и на втора инстанция (в Апелативния съд) делото си срещу мен, в което ме съди за 50 000 лева обезщетение за нанесени неимуществени вреди. На 4 страници съдът потвърждава напълно решението на Градския съд, който отхвърля изцяло иска на Блъсков. „

Припомняме, че Блъсков заведе частен иск за 50 000 лева срещу журналиста Иван Бакалов по случай статията му - „Блъсков осъден за имотите на СБЖ, дължи 280 хил. евро, гонят го от събрание с освиркване”. Материалът на Бакалов е посветен на взаимоотношенията на Блъсков с имотите на Съюза на българските журналисти (това вкл. хотели на морето и в Банкя).

Аргументацията на Блъсков е, че той никога не е осъждан от СБЖ, не му дължи пари и няма договорни отношения с него. Във връзка с това обаче, Бакалов пояснява в статията – „фирмата наемател на имотите на СБЖ се води на адвоката на Блъсков и негова дясна ръка Данчо Джиков. И така, Блъсков намира формално основание да си поиска 50 000 лева от автора на тази статия.”

Ето още един откъс от статията на Бакалов, публикувана в онлайн вестника му на 10 март, 2014:

„Въпреки категоричните му декларации, че не е имал договорни отношения със СБЖ и не е осъждан от него, е известно следното – Софийски районен съд по гражданско дело от 2010 г., осъжда наемателя „Български имоти – корпорация” ЕООД да ги опразни и предаде на СБЖ. Каква е тази фирма „Български имоти – корпорация” ЕООД? Към онзи момент на съдебното решение фирмата се води на адвоката на Блъсков Данчо Джиков. Но към момента на сключване на договора със СБЖ фирмата е била собственост на фирма на малкото Блъсковче – Петьо Петьов Блъсков, сина на жалбоподателя. Защо фирма на сина сключва договор със СБЖ? Към онзи момент Блъсков баща е член на Управителния съвет на СБЖ. Дали и как това има отношение към договора с фирма на сина му – може дълго да се обяснява. Кой как убеждавал на събрания и управителни съвети на СБЖ и т. н. Фирмата на Блъсков-младши е учредена с участието на друга фирма, която през годините е била собственост на майката на Блъсков, на самия Блъсков и на неговата съпруга (в Агенцията по вписванията има достатъчно документи). Та формално той нямал договор със СБЖ…”

Публикациите на Иван Бакалов срещу Петьо Блъсков очевидно са дали резултат, след като Блъсков и на втора инстанция губи. И Бакалов вече съвсем спокойно може да напише във ФБ профила си: „Нагъл. По-нагъл. Блъсков”

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.