Вече вкарват в затвора за убийство на куче и котка!

Вече вкарват в затвора за убийство на куче и котка!
10-11-2014г.
306
Лентата

Жестокостта към животните се наказва с ефективни присъди.

Това досега беше така на теория, но, да бъдем честни – освен възмущението на социалните мрежи за влаченото с кола куче или отрязаните крачета на кучето Мима...по нищо не личеше, че има наказания по темата с животните.

Но ето и фактите...

Случай 1:

Убиец на котка ще лежи 1 година в затвора, постанови Шуменският окръжен съд. 21-годишният Евгени И. ще лежи за жестокост към гръбначно животно и хулиганство. Случаят е станал през март в преславското село Имренчево, където Евгени живеел с вуйчо си Марин. Една вечер, Марин чул звуци от стъпки и тъпи удари...и малко по-късно, Евгени влязъл в стаята и метнал върху вуйчо си мъртвия домашен любимец, убит с удар от кол по главата... Евгени ударил с кола и вуйчо си, и буйствал пред полицията, затова получил 1 година затвор за хулиганство, 6 месеца за котката.

Случай 2:

Районният съд във Видин осъди ЕФЕКТИВНО 45-годишният Мариян Филипов от село Градец за убийство на куче по особено жесток начин. Присъдата е от 3 месеца при първоначален строг режим в затвора, а случаят е от това лято, когато мъжът е убил с нож 2-годишно куче в двор на селото.

И това щеше да бъде една добра новина, НО в друга държава.

Защото, как е възможно – за куче или котка убиецът да получава ПО-ГОЛЯМА присъда, отколкото при убийството на човек?

Само си спомнете за всички сгазени хора от пияни шофьори. Сгазени деца.

Погребани завинаги човешки животи. И получените за тях – УСЛОВНИ присъди.

Дали това, че двама ще лежат за убийството на куче и котка е напредък на правосъдието ни?

Или само е поредното доказателство, че в тази държава нищо не може да бъде нормално...когато цената на човешкия и животинския живот, дори не е равна...

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.