Директор-педофил на социална служба – най-после отстранен!

Директор-педофил на социална служба – най-после отстранен!
12-11-2014г.
188
Лентата

Ура! Добра новина! Преди 2 дни на сайта на Агенцията за социално подпомагане излезе дългоочакваната новина, че директорът на дирекция „Социално подпомагане”- Лом е отстранен от длъжността си.

Защо това е вълнуваща новина?

Защото жителите на Лом вече години наред се чудят защо лицето Асен Методиев, който е обвинен в Интернет педофилия най-спокойно си работи на поста – шеф на социалнаta служа.

Ето каква е историята накратко:

През месец май 2012-та гръмва скандал, че Асен Методиев еобвинен в педофилия. Делото обаче е прекратено от окръжния съд в Монтана и възобновено чак през пролетта на 2013. Буквално преди дни магистратите в Лом се произнесоха по случая и Методиев получи присъда за Интернет педофилия.

Той обаче ОТРИЧА да е виновен и твърди, че е набеден, защото е РОМ. Какво обаче се е случило?

Методиев не е разкрит от българските служби. Всъщност, новозенладнската служба за борба с експлоатацията на деца в Интернет OCEANZ чрез агент под прикритие влиза във връзка с потребител с псевдоним „asyobg”, който е имал в профила си над 1500 файла със секс сцени с деца. Новозенландците съобщили за това на отдела за компютърни престъпления в ГДБОП и те открили, че IP адресът е на 35-годишния Асен Методиев – директор на „Социално подпомагане” в Лом. Съобщава се, че антимафиотите за иззели от дома му над 7300 файла с детска порнография.

Експерти търдтят, че в периода 2009-2012, Методиев се е свързвал с непълнолетни момчета, като се е представял за момиче и ги е карал да се сбъличат и да правят сексуални действия пред камерата му. Част от тези записи Методиев качвал в Интернет впоследствие, а там поддържал връзка с над 400 педофили.

Лицето Асен Методиев, ето го:

ОТРИЧАЛ да бъде част от порно-мрежата, за която го обвиняват.

И до онзи ден, същото лице Асен Методиев продължаваше да бъде директор на „Социално подпомагане”. Повече от 2 години след най-сериозното възможно обвинение – ПЕДОФИЛИЯ.

За радост, след като медиите се разшумяха, очевидно от Агенцията за социално подпомагане НАЙ-СЕТНЕ се сетиха, че трябва да го махнат оттам.

НО излиза и един друг въпрос – защо в тази държава ПЕДОФИЛИТЕ са някак...обгрижвани, незакачани и сякаш пазени?

Не е ли логично да сме най-реактивни и остри към онези, които застрашават децата ни?

Не трябва ли й политическата, и обществената чувствителност да е по-голяма към онези, които снимат голи малки деца и ги пуснакт в нета?

Нормално ли е 2 години в град Лом, в дирекция „Социално подпомагане” директорът да е разследван за педофилия и ХОРАТА просто да се чудят защо той е там, вместо да счупят прозорците на сградата, в която той ежедневно отива да работи?...

Ето това питаме по повод на иначе добрата новина.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.