В Мизия още нямат къде да живеят, ще дочакат ли фургоните?...

В Мизия още нямат къде да живеят, ще дочакат ли фургоните?...
13-11-2014г.
20
Лентата

Хората в Мизия все още чакат прочутите 10 фургона, в които да се настанят хората, останали без дом. След потопа в града, десетки хора бяха принудени да заживеят в руините, в детската градина, в изоставени постройки, по роднини – кой, където свари.

И уж държавата трябваше да подкрепи най-закъсалите. Но, както виждаме – това не се случва. Или се случва толкова бавно, че човек се пита – тия хора ще доживеят ли някога държавната помощ?

И друг абсурд – през октомври в Мизия пристигнаха 20 фургнона, които забележете – все още не са годни за ползване! Те са монтирани, но не са свързани с канализацията, нито са електроснабдени...

И, докато хората по света, като например – в Япония, се възстановяват от гигантски бедствия бързо-бързо, ние едно не голямо градче не можем да поправим...

И към момента – близо 100 човека, останали на улицата просто чакат. И мислят – като ги настанят във фургоните, ще имат ли пари да си платят сметките?!

И ще имат ли някога отново свой дом, след като са загубили къщите, за които са работили цял живот...

Не, че трябва вечно да живеем като жертви. Не. Напротив – трябва да мислим как да се справяме сами, особено с държава като нашата.

Но все пак, когато си на 70, бачкал си за едната къща като луд, не си знаел, че трябва да я застраховаш, за да не страдаш после като придойде водата....и останеш сам без нищо – тогава разбираш, че може би е трябвало да се родиш някъде другаде.

Някъде на Запад.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.