Тръпката на подкупа със...Сашо Тръпков!

Тръпката на подкупа със...Сашо Тръпков!
19-11-2014г.
81
Ева Истаткова

Сашо Тръпков се казва полицаят, който беше заснет как взима подкуп и „взриви” Фейсбук!

Страшно се забавлявам с факта, че нещо, което ОТ ГОДИНИ е ЕЖЕДНЕВНА практика у нас, и 90 % от хората са участници в нея....”взривява” социалната мрежа. Това наистина е жестоко!

Всички са възмутени КАК може - полицай взима подкуп! И това в държавата на вицовете за „И к’во ше праим сега?” и „Не може ли някак да се разберем?!”.

Забавната част се състои в бурните реакции. Все едно сме хванали президента в изневяра! Всъщност, едва ли някой ще се трогне чак толкова от сексуалния живот на президента, но виж....моралът, който така зловещо е нарушен от г-н Сашо Тръпков е друга работа...

Разбира се, нямам против, че най-после някой полицай „изгоря”с взимането на поредните левчета. Даже това е чудесно, защото току виж другите са се постреснали малко.

Но ме е яд, че остават още толкова много полицаи...които са взимали още толкова много подкупи - че трябва да се изпрати гигантски снимачен екип да заснеме де що има нарушения от този вид по българските пътища...

И най-вече ме е яд заради двойния стандарт, който се прилага в милата ни държава. Защото, ако нямате против, трябва да се съгласим, че, за да вземе някой подкуп, друг трябва да му го ДАДЕ! И някак трябва да признаем, че 90 % от хората са готови да ДАДАТ подкуп. То си е....обичайно и всеки участник в това е ЛЕГАЛИЗИРАЛ корумпираната система.

Трябва да сме наясно, че ако искаме да имаме нова, изчистена система....това ще значи, че, ако утре ви спрат, защото сте надвишили с 20 км/ч максимално разрешената скорост – няма да има „друг начин”, освен да ви накажат и да си платите. И няма да има - ”не може ли да се разберем”?....

Наистина трябва да сме наясно, че добрата система носи доста отговорности на онези, които я поддържат. И живеенето по правила – не е лесно. Ако ще живеем като „силно демократично” общество, ще трябва да отвикнем от „той е наш човек”, „ше го оправим т’ва някак” и прочие шуробаджанашки разсъждения, върху които е изградено горе долу цялото ни житейско съществуване по тези земи.

И ще трябва да приемем факта, че законът не прави изключения за нас. Нищо, че ние сме много свестни, много готини и просто малко сме се пообъркали...и сме говорили по телефона, докато шофираме или сме влезли в забранена улица... Спрат ли катаджиите да са корумпирани, ние спираме да сме подкупвачите.

Така че – да помислим, готови ли сме да живее по правила НАИСТИНА. Ако не сме....по-добре да не се вайкаме и да не вдигаме такъв шум, понеже видиш ли – НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ – ПОЛИЦАЙ Е ЗАСНЕТ С ПОДКУП!

Че отсега виждам как Бойко Борисов е тръгнал да се отзовава на тези реакции и говори за радикални промени, споделя, че го „обзема бяс като го слушам”, дава заръки спешно да започне заснемането на полицейските проверки и писанто на актове....

И накрая ще вземе неочаквано системата да се реформира...и ще има да ни е яд, че Сашо Тръпков и ние покрай него сме изгубили тръпката от...подкупа.

Моля, помислете, искате ли да живеете правилно оттук насетне? Поватрям – това не е леко занимание.

И влезеш ли в правия път, излезеш ли на светло – ще си носиш кръста.

А той винаги тежи. Дори, когато те отвежда някъде много далече, напред.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.