Общинският съветник Костадин Костадинов: има заговор срещу българите!

Общинският съветник Костадин Костадинов: има заговор срещу българите!
26-11-2014г.
55
Лентата

Общинският съветник във Варна и директор на Регионалния исторически музей в Добрич коментира казуса с турската песен от учебника по музика за 6 клас, която разгневи български родители. Ето какво предупреждава Костадинов на стената на своя профил в социалната мрежа:

Според авторката на учебника по музика за 6 клас Вяра Сотирова, цитирана от соросоидната страница "Дневник", който пък е цитиран от антибългарския хелзинкски комитет, турски песни в българските учебници "трябва да има, защото децата се учат да уважават различието, да бъдат толерантни, да възприемат себе си като част от една пъстрота, включително етническа и културна, в която ние живеем."  Излиза, драги сънародници, че ние живеем в една пъстра етническа среда, в която ние българите сме просто едни от многото. Звучи ли ви познато от дискусията за съдържанието на учебниците по история? И после нямало заговор срещу българите? Има, и още как.

Във въпросния текст учителката Сотирова е  цитирана още със следните думи: 

"За мен изключително тревожен е фактът, че никой не обърна внимание на тона, с който е написано обръщението на този родител. Този тон е меко казано неприемлив, бих казала безобразен. В него има директни заплахи и видимо неуважение към българското училище, към учителя, който преподава на детето му. Ние не можем да очакваме децата ни да имат добро отношение към училището и възрастните, когато имат такъв пример"...

Авторката на учебника твърди още и:  "За мен категорично тук става дума за един нездрав националистически уклон, подчертавам нездрав - и това, което народът нарича "да търсиш под вола теле".

А дали възмущението на бащата, че дъщеря му трябва да учи наизуст турска песен в училище е - " да търсиш под вола теле" - преценете сами! 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.