Родители в паника заради нова „непроверена” ваксина!

Родители в паника заради нова „непроверена” ваксина!
28-11-2014г.
132
Лентата

От няколко дни в социалната мрежа циркулира паническо послание на група уплашени родители, което гласи:

Да им е "честито" на родителите, които нямат търпение да ваксинират. Вече е сигурно, че новата 6-компонентна ваксина в българския имунизационен календар ще е Хексацима на "Санофи" - поръчката е възложена на "Соломед", представител на "Санофи" за Бг. Същата тази ваксина, в чиято листовка, придружено със знак черен триъгълник, пише: "Този лекарствен продукт подлежи на допълнително наблюдение. Това ще позволи бързото установяване на нова информация относно безопасността". Да са живи и здрави българските опитните зайчета, които станаха такива с "благословията" на здравните ни власти.

(бел.ред - цитираме едно към едно изказванията на родителите в социалната мрежа и публикуваме част от документа, който те прилагат като доказателство за своите страхове от ваксината Hexacima)

 

Темата ЗА и ПРОТИВ задължителните ваксини дори е станала причина за специална група във Фейсбук. Именно там, под съответния пост за новата Хексацима, родители-противници на всякакви ваксини се опасяват, че децата ни ще бъдат натровени...

Част от коментарите включват:

„Безопасността и ефикасността на Hexacima при деца над 24-месечна възраст не са установени. - Само за бебета , не гарантират, че възрастен няма да пукне!”

„Хм,че те повечето родители си мислят, че ваксините са полезни.Миналия ден на парка една майка каза,че искала да си купи 6 валентната ваксина, за да не отлагат. Питах я да не я е хванал този новия грип,които те "заразява" и отключва психични проблеми...”

„Още малко пояснения за 6-компонентната ваксина Хексацима - дата на първо разрешение за ЕС - 17.04.2013 г. Първо ваксинирано дете - в Германия на 11 юли 2013 г. Ваксината засега се използва само в Румъния, Полша, Холандия (не съм сигурна), мисля и в Естония. Може и да съм пропуснала някоя държава, а може и да не съм. Ваксината е изпитана само на 5000 лица, което е статистически нищожно за сметка на очакващите се милиони, които тепърва ще се ваксинират с препарат с непроучена добре безопасност. Интересен е и друг факт - в Полша и Румъния, преди да се вземе решение за въвеждането на 6-компонентна в календара, също е имало "недостиг" на 5-компонентна. Както и у нас, където вече е обществена тайна, че производителят "съветва" МЗ да се вкара тази ваксина в календара, а бившият министър споделя, че е имало натиска да не се провежда директно договаряне още при първите "липси" на 5-компонентната, тоест да е сигурно, че няма да се задоволи с нея пазара, за да се пробута 6-компонентната. Оставам с впечатление, че това е умишлен трик на производителите, за да се вкара и новата ваксина в имунизационните календари. Май тези трикове ги прилагат и в други страни.”

„Бог да пази дечицата. Те не са виновни , че ние възрастните сме продажни и алчни свине...”

"Безопасността и ефикасността на Hexacima при деца над 24-месечна възраст не са установени." Иначе логиката сочи, че колкото е по- малко бебчето - толкова е по- безопасна ваксината. Ако само дават на майките да прочетат листовката преди да ваксинират бебетата - поне половината няма да посмеят да се доверят на "безопасните " ваксини. А другите половина ще кажат , че чукат на дърво и да не дава Господ да е на тяхното дете. Когато съм говорила на майки, или баби са ми казвали - " Не ме плаши , по-добре да не знам , че ми става страшно."И ги питам тогава дали ще ги подмине опасността, ако си крият главата като щраус и няма да има странични ефекти точно при тяхното бебе.”

Основното притеснение на родителите е, че вече са сключени договори за нова, непроверена ваксина и така децата ни ще бъдат опитни зайчета.

Загрижените майки цитират срока от 5 години, който се изисква за „доказване” на нова ваксина, а данните, на които се позовават родителите в групата посочват, че за първи път тази ваксина е използвана през юли 2013.

В този конркетен случай, родителите твърдят, че дори не става дума за противоречието ЗА и ПРОТИВ ваксините като цяло, а става дума, че и привържениците на имунизациите не биха искали на малките да се слага ваксина, за която в документацията пише „подлежи на допълнително наблюдение”.

Дали обаче този проблем и страховете на родителите ще стигнат до ушите на Министерство на здравеопазването? И имат ли родителите основание да смятат, че децата ни ще се превърнат в жертва на солидния фармацефтичен бизнес? – все въпроси, на които очакваме отговор.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.