Кой и защо нарече Ангел Джамбазки „позор за България”?!!

Кой и защо нарече Ангел Джамбазки „позор за България”?!!
03-12-2014г.
29
Лентата

Директор на дирекция „Двустранно европейско сътрудничество” към Министерство на външните работи Красимир Костов вчера нарече трима от настоящите български евродепутати - „позорът на България” по време на изказване като гост в УНСС.

Костов направи презентация на тема „Смяната на властта в ЕС и новите предизвикателства в международните отношения”. Той бе поканен в УНСС в качеството си на представител на МВнР и човек с дългогодишен опит в сферата на международните отношения. Кой знае защо обаче, в изказването му намериха място думи като „позор за България” по адрес на официални наши представители в евро парламента. И, макар че гостът повтори няколко пъти, че изказването му е от личната му гледна точка, ние смятаме, че човек с неговия опит трябва отдавна да е разбрал, че квалификации от такова естество нямат място в дипломатическото говорене или публичните изказвания.

Още повече, когато много може да се спори по тях.

Ангел Джамбазки, Николай Бареков и Георги Пирински бяха набедените от Красимир Костов като „позорът на България”, защото гласували с „въздържал се” при приемането на новия състав на Европейската комисия.

И, докато за вторите двама мненията в обществото са спорни и полюсни, ние питаме защо политик с прякор „Войводата”, какъвто е Ангел Джамбазки, защитаващ историята на България и културното й наследство от години, а сега и международните й интереси, може да бъде „позор за България”?

Няма да адвокатстваме на Джамбазки. Само искаме да попитаме, ако той е „позор” то тогава с какви думи ще опишем останалите си политици?!

снимка: Капитал

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.