Специален коментар
Москов меси, лекар носи...на бой

Мария Маркова-Марчела | 09/12/2014

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

И какво, като Москов искаше да нареди спешната помощ да спре да посещава гета и паланки с висока престъпност? Какво, като няма как да заповяда нещо такова, защото в Конституцията ни пише, че всички сме равни пред закона, а законът казва, че всеки има право на спешна медицинска помощ? Велико Народно събрание ли смяташе да свика Москов или с празни приказки реши да пали фитилите на омразата и да печели по лесен и по същество нечестен начин LIKE-ове от широката общественост?

Москов уплаши повече мен, отколкото ромите. Такъв тип мислене и такива публични изказвания от хора, които се ползат с обществено доверие, са много опасни! Опасни са, защото е пълно с психопати и фанатици, които само чакат някой да им потвърди, че законите не са за всички. Всяка монета си има две страни и, ако и двете са ебани, се обезсмисля хвърлянето на ези-тура в моментите, когато се чудим дали да сме хора. Какво следва от това, че един министър смята дивите животни за по-достойни и мъдри от група хора? Група, която нагло, по свое усмотрение, на своя отговорност, той сам сглобява и заплюва?

Един кръг от хора, които трябва да бъдат оставени да гният в кочинката си, докато не се сетят, че освен права имат и задължения. Кочинка, която може скоро да обяви автономност, след като стана ясно, че държавата разчита не МВР, а „лидерите“ в ромските махали да въвеждат ред в обществото ни. Общество пък, за което изчезването на бившия шеф на ДАНС е по-маловажна новина от подаването на оставка на Слави Бинев. Още повече - министърът продължава да повтаря, че в махалите държавата я няма никаква. Също, както Петко Сертов го няма никакъв. Кое от двете е по-страшно? Кое застрашава повече националната ни сигурност? И трябва ли всичко да се мери на кантар?

Статистиката казва, че циганите правят повече мизерии от Бойко Методиев Борисов, например. Прокуратурата също не би отрекла такава статистистика. Това обаче означава ли, че тя е вярна?

Ето още една - голяма част от обществото ни смята, че повечето лекари са меркантилни, арогантни копеленца. Че доста от хората, които работят в системата на здравеопазването, се гаврят с бедните и онеправданите, защото последните или не знаят правата си, или предпочитат да преглъщат обиди. И защото в изнудването, което често се случва между лекар и пациент, винаги печели онзи, който знае как се интубира.

И какво, като се бием, като се мразим, като се мачкаме един друг?

Какво, като и в ромските махали, и в политиката, и в здравеопазването е пълно с идиоти, които не заслужават да ги наричаме нито хора, нито животни?

Какво, като 70 процента от българите са неграмотни? Какво, като всеки си гледа собствената кочинка и го боли кура за останалото?

Държавата е договор, пичове. Договор, под който всички сме се подписали. Ако искате сами да си се развивате, преместете се на някой самотен остров и ни се разкарайте от главите! И не ми обяснявайте как този или онзи ви е докарал до мизерия, защото отговорността по равно си я разпределяме всички, а тези в парламента ние ги избираме да ни представляват, щото трябва да има някаква цедка. Трябва да има елит, който да движи обществото.

Защо според вас обаче не истинският елит движи обществото, а някакви отрепки? Защото масата от хората не се припознават в него, защото той ги отблъсква.

Всеки ден копаем пропасти между нас и всички пропадняци, които ни съсипват живота само с присъствието си. Дразнят ни чалгарите, дразнят ни неграмотните, дразнят ни простите, дразнят ни ромите, дразнят ни подивелите от глад и мизерия изгубени хора и копаем ли копаем... И какво като копаем?

Глупаците не са наш проблем - ще кажете. Всеки, който се държи като скот, получава правото да бъде третиран като такъв – ще каже пък министър Москов. И като им натякваме всеки ден как не ги понасяме и приемаме - какво? Ще ги привлечем на наша страна ли? Ще им се прииска нещо да научат от нас ли? Ще ни заобичат повече ли? Ще ни слушат? Ще се доверяват на преценките ни ли? Какво?

Хайде стига и с тази чалга! На мен чалгата никога не ми е пречила да не съм проста. Имам много приятели, на които също не пречи. Родителите ми не са прости и аз не съм проста.

Елементарно.

През последните няколко седмици обаче, се нагледах на това как родителите на културата изпростяваха безобразно. И не само те. Всички хора с акъл се овъртолиха в лайна и съвсем изгубиха посока.

Омръзна ми. Уморих се да ви гледам, да ви слушам, да ви чета глупостите. Държите се като глупаци, влачите се като стадо овце след разбити мечти, лоши чувства и глупави аргументи. Хващате се в елементарни капани и сте суетни, и самовлюбени, което идва да каже, че сте абсолютно неадекватни и негодни да водите дори малко куче в мол. Не мога да ви нарека артисти, защото според моите представи артистите носят удоволствие, радост, смисъл, мъдрост... Не мога да ви нарека и герои, нито революционери, нито строители на някакво по-добро бъдеще.

На самозабравилия се БеГе елит искам да кажа следното: веднага, след като сте решили да правите изкуство, да сте инженери, физици, химици, биолози, математици..., сте приели да изнасяте на гърба си и куците коне. Мисията ви е хуманна, като тази на лекарите, само дето преди да започнете да „лекувате“, не ви се налага да се кълнете като цигани. Ето на това му викам аз свобода. А вие му викате кенеф и вече не знам кой - кой е, кой - какъв е, единствено знам кой е КОЙ и как имаме още малко време, преди да ни приключи окончателно. И не, не визирам само Делян Пеевски. Говоря и за изключително вредните и гениални интриганти Ахмед Доган и Бойко Методиев Борисов.

А на господин Москов искам да кажа, че да те пребият като куче е равносилно на това да ти откажат медицинска помощ, ако ще продължаваме да мерим на кантар всичко. Днес той се извини в апокалиптично тъпия сутрешен блок на БТВ. Ще цитирам дословно, защото много не разбрах, какво точно се опитва да каже: „Моля за извинение, ако някоя от думите ми се е сторила твърде звучна за ушите на либералните среди, но смисълът на думите ми остава същият, моля за извинение за думи.“

Д-р Москов, искаше ми се, наистина да признаете, че се случва човек да изглупее, особено в такава среда. Също и да обясните постъпката ви тъп популистки ход ли беше или обикновен изблик на симпатична донякъде лудост? Обърква ме и това, че преди няколко дни давахте смело оценки за това кой какъв е, а днес, пак по БТВ, казахте следното: „Нека не влизаме в разговори дали има по-добра или по-лоша част от обществото, защото това е лош разговор и аз не бих го подкрепял“.

Много ми е важно да ви вярвам, д-р Москов, защото на фона на останалите идиоти изглеждате прекрасно, а за да върви работата и да сбъднете смелите си мечти, е хубаво и ние да ви вярваме. Защото, както всички разбрахме, няма как човек да си върши нормално работата, ако отсреща някой му налита на бой.

 Други статии от този авторКоментари