Политик от РЗС: някой да вземе мерки срещу бойните породи кучета!

Политик от РЗС: някой да вземе мерки срещу бойните породи кучета!
14-12-2014г.
67
Лентата

Заместник-председателят на РЗС – Емил Василев побесня по темата – „бойни кучета на свобода” и разказа за личния си крах в битката с тях, както и за кошмара, наречен „администрация”. Ето какво сподели той в социалната мрежа:

„Някой трябва да вземе мерки срещу бойните породи кучета! Родителите ми имат къща край София и в съседния имот се настаниха някакви извратеняци. Почнаха да гледат цяло стадо кози, бойни кучета и пр. такива диващини в регулацията на града. Подадох жалби в съответните държавни органи и в общината и познайте какво се случи - нищо! Получих писма, че се извършвали проверки и тинтири-минтири. Стадото кози било незаконно и на нарушителите били дадени предписания. Демек, протече буен административен процес на хартия, но на практика нито с козите се случи нещо, нито с бойните кучета. И така цяла година! А извратеняците вместо в клетка, държат двойка питбули свободно да се разхождат и дори да излизат без контрол на улицата. Полицаите и те само си наместват шапките. А кучетата са агресивни и не само се мятат върху оградата, но и редовно се промъкват вътре в двора. Веднъж дъщеря ми с нейна приятелка не могли да излязат от къщата, щото песовете се нахвърлили върху тях и ги блокирали вътре. Ако на мен ми писне, и при поредното кучешко нападение застрелям питбулите при самозащита със законно притежавания от мен пистолет "Валтер" - познайте какво ще се случи. Цял живот ще ме разкарват по полицаи и прокурори да пиша обяснения, ще ми образуват наказателно производство и пр. и пр. Пълна програма! А че някакви малоумници тероризират цял градски квартал - нищо. Докато някой не умре... заради простотията българска и липсата на елементарна държавност.”

Работата е там, че щом хора като Василев – все пак, адвокат, политик и т.н., са очевидно безпомощни пред проблемите – то тогава, кой и как ще ги реши?! Чиновниците са още по-безразлични, когато жалбите идват от т.нар. "обикновени" граждани.

Така че - очевидно, нещо в системата е много криво. Ама много!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.