Къде живеем? Внук уби баба си, баща преби дъщеря си!

Къде живеем? Внук уби баба си, баща преби дъщеря си!
15-12-2014г.
34
Лентата

Днес ще ви припомним къде живеем с две заглавия от пресата.Те не са на първите страници (запазени за политици и фолк певици), затова може би не сте ги видяли. Явно не са толкова важни. Ето ви ги резюмирани:

Полицията във Враца арестува 30 годишен мъж, който системно пребивал седем годишната си дъщеря. Детето е бито с колан и душено от собствения си баща. Момиченцето е освидетелствано от съдебен лекар, който установил рани, синини и кръвонасядания по лицето, шията и седалищните части на детето. Зверският побой е станал след като 30 годишния мъж прочита забележка за без домашна работа в бележника на дъщеря си. Резултат: срещу бащата - насилник, Ивайло Георгиев, е повдигнато обвинение за системен тормоз. Обвинение, че е пребил детето си - видите ли.

Почти сме сигурни, че няма и да получи дори присъда за насилието върху детето си.

Друг случай, който сигурно ще намерите на последните страници във вестниците в онези колонки, които служат за запълване на страниците: 43 годишен зверски пиян мъж, преби до смърт баба си в Благоевград. Малко по-късно полицията задържала убиеца, който съвсем спокойно разказал за случилото се. По думите му той се върнал вкъщи пиян и се скарал с баба си. За да я накара да млъкне, "леко" я ударил. Следите обаче показват, че внукът налагал 87 годишната старица с особена жестокост. Резултат - побойникът и убиец е в полицията с мярка "задържане под стража". Нужда от коментар?

Това са само два примера от днешната преса за жестоко насилие в българското семейство. Върху дете и възрастна жена. Единият, завършил със смърт. Колкото до насилниците - те са ''под арест'' . Ще останат така няколко дни .После всички знаем какво ще стане. Ще ги пуснат, ще се напият и ще посегнат на друг. Щом с лекота убиват близките си и налагат децата си, дали им пука за другите хора?

А къде са държавата, полицията, правосъдието... няма ги. Те също не четат последните страници на вестниците.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.