Задържаха циганина, нападнал лекарката от Раковски!И сега какво?

Задържаха циганина, нападнал лекарката от Раковски!И сега какво?
17-12-2014г.
24
Лентата

Пловдивската полиция е арестувала мъжа, който удари шамар на д-р Божидара Пеевска. Младият ром е издирван от неделя вечерта и макар и самоличността му да е била установена почти веднага след инцидента, досега той успяваше да се укрие от властите.

Припомняме ви, че това е поредното нападение над лекар в рамките на последните седмици. Д-р Пеевска е давала нощно дежурство в Раковски, когато в кабинета й влизат две жени от ромски произход с малко дете. Жените твърдели, че циганчето е погълнало прах за пране. Започнали да викат, че трябва да му се промие стомаха. Лекарката преценила, че детето е добре и настояла промивката да се направи в токсикологията в Пловдив, тъй като нямала право да извършва подобни процедури в кабинета си. Последвал скандал, в следствие на който млад циганин забил шамар в лицето на докторката.

Това е поредният случай на нападение от роми върху служител на Спешна помощ. След като здравният министър Петър Москов заплаши, че линейки няма да влизат в ромските махали, положението не се е променило, дори се влошава. Ето, че проблемът не е само в махалите. Циганите пердашат лекарите и в кабинетите им - без притеснения!

Вече две седмици темата за нападенията върху лекарите е ТОП новина във всички медии. Много хора се обявяха СРЕЩУ мерките, които Петър Москов предлага и ето до какво доведе тяхната толерантност...Нов, пореден побой. Сякаш в махалите се озлобиха още повече срещу медиците, вместо да си вземат поука. Знаем, всички роми имат сателитни чинии и гледат телевизия…но изглежда пак не са разбрали, че побоят е нещо ГРЕШНО и ПРОТИВОЗАКОННО. За циганите обаче закони НЯМА. И докато едни искат оставката на Москов и толерират малтретирането над медиците ни, ние се питаме само..колко още ще търпим? Колко още родните медици ще издържат да бъдат бити и унижавани и докога ще ходят със страх на работата? Предвиждаме, че и малкото останали в България лекуващи ще си хванат багажа и ще отидат в чужбина да лекуват хора, които няма да ги посрещат с лопати и да ги изпращат със синини и травми? А когато го направят - кой ще лекува болната нация?

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.