Всеки десети ученик - алкохолик !?

Всеки десети ученик - алкохолик !?
17-12-2014г.
34
Лентата

Образът ни на алкохолизиран народ все повече се затвърждава. Според статистика на здравните власти всеки десети ученик в десети клас пие ежедневно. Данните са конкретно за Разград, но според инспекторите тенденцията важи за цялата страна.

Анкетирани са 145 ученици, от които само 28% твърдят, че не пият. 45% употребяват алкохол по-рядко от веднъж седмично. Запоите се осъществяват с "любезното съдействие" на родните кръчми, макар цели 26% от учениците да признават, че си пийват вкъщи.

От началото на годината до септември месец, само от област Разград, в болница са постъпили 23 деца с диагноза: препиване. Най-честата причина за алкохолизиране, посочена от подрастващите е "за да се отпусна".

Ех, този тежък живот! Абе, друго си е да си пийнеш една студена бира, може и ракия, водка, ром, текила, винце, да ти обърка и без друго сбъркания пубертетски мозък и да не мислиш за поредната двойка или предстоящото контролно. Да разпуснеш малко, нали разбираш!

Обаче, да оставим временно децата да изтрезнеят и да се запитаме какво се случва с проверките по заведенията и кръчмите? Или вече системата е толкова прогнила, че и глухите са чули кога ще ви инспектират?!

А загрижените родители, които дават мило и драго да е щастливо на мама гарджето? Толкова ли са наивни да вярват, че децата им отиват да си правят прически у приятелка или да ритат на терена?! А всъщност необезпокоявано да си пият в някоя кръчма.  Ето къде отиват и парите им за деня, седмицата или "за рождения ден на някой приятел". Да, те може да не са такива деца... но социалната им среда е!

 


 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.