Председател за няколко дни

Председател за няколко дни
17-12-2014г.
40
Станислава Шумарова

„Много от вас знаят моето минало, което е различно интерпретирано, там е ясно едно - мафията не можа да ме убие, но културата и медиите могат да пият вино от моя череп тази вечер" – заяви Слави Бинев, докато си подаваше оставката.

С други думи  - “Наздраве на печелившите!”. Много ясно, че ще пируват хората. Особено гилдията на артистите.

Извратено е собственикът на БИАД, както и редица други заведения от този ранг, да е председател на Комисията по култура и медии. За миг си представих как въпросната Култура се превръща в Халтура. Не, че не е тръгнала натам работата, но поне да не се даваме толкова лесно.

По думите му личи, че е лекинко обиден батко Славчо. Само че не разбирам защо точно? В крайна сметка до КУЛТУРАТА И МЕДИИТЕ ли опря работата! Толкова много пера има, от които да смуче жълтици. То не са барове, клубове, дискотеки, то не е политика, то не е мутрафонстване. Все пак всички знаем с какво е известен Слави Бинев. Ако ли някой, все още не е наясно... Хора, съществува Google!

Любимият ми факт за този докачлив представител на мъжкия пол е: В поверителен доклад на Американското посолство за организираната престъпност в страната от 7 юли 2005 г., публикуван в УикиЛийкс, се твърди, че криминалната дейност на М.И.Г. Групп включва проституция, наркотици и трафик на крадени автомобили! “М.И.Г. Групп” АД е собственост на вече бившия председател на Комисията по култура.

Учудвам се, че въпреки това се намират интелигентни хора като Любен Дилов-син, Данчо Караджов и Кристина Димитрова, които защитават кандидатурата на Слави Бинев за поста му “културно-масовик”. Май в културен амок са изпаднали, след като призовават да му се даде шанс в рамките на 1 година, за да успее да реализира предложенията си.

Какви предложения? Сигурно за нова чалготека, за легализиране на проституция или "ЗА" - мутрите отново да станат силните на деня. Интересни предложения. Кое от кое по-примамливи и спомагащи развитието на културата. По-точно на ъндърграунд културата. Подземният свят не успява да ликвидира Слави Бинев... и сега е време за благодарности. Все пак НЕ е лесно да затриеш един от своите! Ако ми каже, с ръка на сърцето, че не познава този и онзи от Босовете на нощта, ще ми бъде изключително трудно да му повярвам. Не е било никак лесно да започнеш собствен бизнес през 90-те, без поне един път да ти гръмнат заведението или без някоя групировка да ти почука на вратата. А Слави Бинев, не само че е ОЦЕЛЯЛ, но е и ПРЕУСПЯЛ. Друго си е от шампион по таекуондо да се издигнеш до евродепутат, и въпреки тези два положителни аспекта в кариерата ти, цяла България да свързва името ти с понятието “мутра”...

В това смутно време идеално им се получи на 240-те назначаването на г-н Бинев за председател на Комисията по култура и медии. Само внасят допълнително напрежение в така лекото ни ежедневие. Отявлено се разбуниха духовете в театралната, телевизионната и радио гилдии. Остри мнения и коментари заляха Фейсбук. Силни слова се чуха от устите на утвърдени артисти. Протести заляха улиците на София. Започна да се повтаря сценарият “Делян Пеевски”. 

И изведнъж – 8 декември 2014 г. (подходяща дата за културно събитие) Слави Бинев си подаде оставката... И ето я Полина Карастоянова – новият председател на Комисията по култура. Тя самата сподели пред медиите, че поема поста с чувство на отговорност и заяви, че ще изпълнява съвестно функциите си - да организира работата на комисията и да е медиатор между културните дейци и медиите. Хубаво слово, но работата започна с гаф. На официалната пресконференция Поли обърка името на генералния директор на БНР Радослав Янкулов с това на репортера на bTV Радослав Чолаков. Внимавай, Поли, и ти като Слави Бинев да не получиш златен скункс! И да се стигне до осъществяването на практика на идеята Комисията да бъде закрита.

Доста бърза реакция от страна на НС и бърза смяна на кадри. Мирише на СТРАХ, управляващи човечета!

Доказахме, че съществува гражданско общество. Доказахме, че можем да сме единни, когато нагло и отявлено ни се подиграват в лицето. Занапред така ще бъде. Не искаме децата ни да живеят в държава, където НЕправилните личности отговарят за развитието на КУЛТУРАТА И МЕДИИТЕ.

 

 

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.