Всеки ден в България се самоубиват по двама души!

Всеки ден в България се самоубиват по двама души!
20-12-2014г.
41
Лентата

Нова плашеща статистика!

Средно двама души се самоубиват всеки ден в България, сочат данни на сектор "Психично здраве" към Националния център по обществено здраве и анализи.

И още - през изминалите няколко години успешните опити за самоубийства са между 750 и 800 годишно. Според изследванията 11,5% от българите имат тревожни психични разстройства, а други 6,2% страдат от депресия.
 

България е една от страните с притеснително много успешни самоубийства.  Статистиката в другите страни сочи, че от 10 опита - 1 е успешен. В България съотношението е 1 към 4, т.е. на четири опита за самоубийство – един завършва с фатален край.

Това е поредната порция тревожни данн, която ще подминем с думите ''това са просто цифри''. Но България е страната с най-много самоубийства в ЕС и броят им расте постоянно.

Някой запита ли се защо толкова българи са склонни да сложат край на живота си? Защо цифрата расте всекидневно? Защо не им се живее на българите?

Надали всички се самоубиват заради ''семейни проблеми''. Подозираме, че проблемът до голяма степен е свързан с държавата.

А къде е държавата, когато народът й се самоубива?

Няма я. Мълчи. Или седи отстрани и гледа безучастно.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.