Журналистка ли е Калина Паскалева?

Журналистка ли е Калина Паскалева?
21-12-2014г.
467
Лентата

Калина Паскалева - жената, станала известна с ролята си на “изкусителка” в едно риалити шоу преди години, днес гордо нарича себе си “журналист” и “писател”.

Участничката в “Big brother All stars” е автор на книгата “Дневниците на една курва” и нещо като редактор на предаването “Папараци”. Ние се питаме - тези две длъжности равностойни ли са на “писател” и “журналист”?

В интервю пред списание “Блясък”, Калина споделя:

"В момента се занимавам със светска журналистика, защото пазарът е такъв за момента. Но мога да работя и като светски, и като криминален журналист. Тук е моментът да отбележа, че това не означава, че не искам да си имам предаване за разследване и криминалистика - искам и, ако ми се отвори шанс ще се възползвам."

Ако родните ни “криминални” журналисти са минали преди това през “школата” на предаването на Николета Лозанова, не сме сигурни, че от тях ще излезе точно криминален журналист. Питайте Анна Заркова.

Не с лошо за Калина, тя е умно момиче”- ще си кажат някои хора.

И да, безспорно забелязваме израстване при бившата изкусителка, която преди години едвам сглобяваше две изречения, а днес е написала цяла книга. Но не сме сигурни, че това е достатъчно да наричаш себе си „журналист” и „писател”.

Още по-съмнително е сама да си слагаш етикет на нещо, което не просто, че не си, но и си много далеч от това да го постигнеш... Засега!

Амбициите не са лошо нещо. Но да подценяваш длъжността - криминален журналист е някак обидно.

Да работиш в светски издания и да се слагаш наравно с хора, които са  загубили доста от личния си живот заради разследвания и водене на битки е доста....нахално. И да не принзаваш, че, за да  си журналист се изисква определено ниво - практика, образование, постижения, също не е ОК.

Не че нещо, но, ако Калина Паскалева е име, пред което ще седи думата „журналист”, то май много хора ще се откажат от тази професия, защото и тя ще загуби набързо значението и призванието си...

А то далеч не се изчерпва с посещения на светски събития.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.