Проститутки заплашват с протест, депутатите пет пари не дават!

Проститутки заплашват с протест, депутатите пет пари не дават!
22-12-2014г.
55
Лентата

Проститутки обмислят протест и искат да блокират подстъпите към Дунав мост и входно-изходните магистрали на Русе след Нова Година. Причината - работата им все още не е уредена със закон – това съобщи в. "Труд".

"В студа няма оборот, депутатите пет пари не дават, че ни глобяват, ама и те ни търсят да ги обслужваме на тъмно." - оплаква се представителка на професията, която членува в неформално сдружение на проститутките. И добавя, че оставят протеста за началото на 2015, за да не изгонят и без това намалялата им клиентела точно преди празниците.

Секс жриците се надяват, че шофьорите също ще ги подкрепят, защото така или иначе са техни чести клиенти...

"Без протест няма да ни чуят, ама пък излизаме на светло и ще ни лепнат регистрацията." - коментират други от бранша, като добавят, че имат намерение да си направят и публичен дом в Русе, но без промени в закона, това няма как да стане.

Припомняме, че през 2007 се появи проектозакон на МВР и Националния борд по туризма, който да гарантира контрола върху тази дейност от страна на държавата, и съответно да носи печалби. Но все още нищо не е факт.

Депутати от ГЕРБ обаче, казват, че темата за легализиране на проституцията е на много заден план, защото има далеч по-спешни проблеми за решаване.

Пък и все още дори сред политиците има раздвояване по темата – трябва ли проституцията да е легална.

Морално ли е да направим законна една дейност, за която повечето хора все още смятат, че е унизителна и травмираща за жените?

От друга страна, проституция винаги е имало и не е ли по-добре тя да бъде регламентирана и контролирана от държавата? Плюс да добави приходи в нея вместо само в джобовете на сводниците?

И, докато управляващите дори нямат ясен отговор на въпроса – ДА или НЕ на легалната проституция, броят на момичетата, въвлечени в тази индустрия се увеличава. Непрекъсанто. 

 

снимка: Дарик

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.