Една Коледа без политика

Една Коледа без политика
24-12-2014г.
55
Радост Петрова

Искам Коледа без Бойко Борисов, без КОЙ, без Бареков, без Сидеров, без Станишев, без Слави Бинев, без техните чалга любовници и без всичките други шутове от нашето кралство.

Просто не ми е коледно, ама изобщо като ги видя. Дошло ми е не до гуша от всички тях, ами до не-знам-какво. Не стига, че няма сняг в София, ами и от всичките парламенти, които ни управляват – и от европейския и от нашия, само гадости излизат.

Как да се сети човек, че Исус се е родил, като ни занимават с Ислямска Държава, с икономически и политически кризи, с кражби, с убийства...

Представете си само – няколко дни, в които да не чуем или видим нищо, свързано с тия хора. Просто празници, а по телевизията - хубави неща. Да отменят новините в седем, да спрат сутрешните блокове, които ти казват: „Събуди се”, защото ПЪК ще си спя, колкото си искам, нали съм в почивка. Да махнат Кулезич и Сашо Диков (него – завинаги). В „Биг Брадър” да не пускат повече глупави хора. Да няма приказки за минимални заплати, за пенсии, за потоци – северни или южни, да няма самоподпалили се хора. Да няма интегрирани и не толкова интегрирани цветнокожи, та да може и Петър Москов да отдъхне. Путин и Обама да отидат за риба и да се сдобрят. Севернокорейският сръдльо да се извини на човечеството, че съществува, абдикирайки. Меркел най-после да прави секс. Навън да грейне едно слънце, да купим най-хубавите подаръци за хората, които обичаме. След това да седнем на прекрасна и спокойна вечеря със семейството и близките си. А по телевизора нито помен от политика и изглаждащи мозъка предавания. Е, може ли? Една такава Коледа. Не искам много, нали?

Нека нашите политици се скрият някъде, поне до 31, та да се отпуснем за малко. Имиджът им няма да пострада, ако не ни занимаят с това къде те си изкарват празниците.

Хич не искам и да чувам или виждам колко „човечни” стават изведнъж на Коледа. Нека ги няма, макар и за 3-4 дни, но да ги няма.

Ако обаче не се сбъдне всичко написано горе, ви призовавам просто да не си включвате телевизорите, компютрите и телефоните. Да си украсите супер коледно, с много лампички, ангелчета и тем подобни. Да си направите няколко литра греяно вино, да си похапнете хубаво и всички задружно да се направим, че Джим Кери не е звънял на Борисов.

Да бъдем добри и да се обичаме. С малко смирение, с много коледни песнички и без никаква политка.

Весела Коледа! И Наздраве!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.