Не съм Шарли!

Не съм Шарли!
10-01-2015г.
37
Албена Вулева

Искам да изразя дълбоките си несъболезнования относно атентата в Париж! Защо, питам аз, цяла Европа реве и циври?! Защо чета, че лидери на европейски държави били шокирани? От кое са шокирани?

Чета, че главният секретар на Съвета на Европа Турберн Ягланд изразил дълбокото си безпокойство от случилото се в Париж. "Шокиран съм от тази трагедия. Това е много тревожен сигнал”. Тревожен? Сигнал? Човекът очевидно е бил на екскурзия на друга планета до скоро...
Още по не на място ми стои изявлението на председателя на Европейския парламент Мартин Шулц.
„Ние сме дълбоко шокирани от това отвратително престъпление, което е атака срещу цивилизованото общество и осъждаме този акт на насилие. Ние, европейците, няма никога да отстъпим от ценностите като свобода на пресата и свобода на изразяване, на толерантност и на взаимно уважение, които тази атака иска да постави под въпрос”. И този е шокиран. А, аз не съм.

Не е ли, искам да попитам малко нахално да се правиш на изненадан от нещо толкова банално. Очаквано. Логично. Е, разбира се и вие, и ние най-малко очаквахме да е у вас, в сърцето на Европа... Нооо, неизповедими са пътищата Господни. Или на Аллах. Предоверили сте се на един от двамата, подозирам на втория. Избра все пак вас. Правилен избор.

Същите тези европейски лидери, които сега се надпреварват да пращат коя от коя по-сърцераздирателни жалейки, са авторите на луксозните покани, които разпратиха до родните места на тези, същите терористи, от които сега реват и свещи палят. Джихадисти, ислямисти, глисти или каквито и да са там "исти" бяха най-любезно поканени с обещания за топъл прием. С ясното понятие и осведоменост относно нравите, традициите, обичаите и прочие увлечения на въпросните...И те дойдоха.

Много се радвам, че атентатът се състоя в Париж. Не защото е именно в Париж, а защото не е в България. Защото точно ужасените и шокираните, изненаданите и потресените от този терористичен акт са онези, които буквално принуждават България с нескончаеми актове на Съвета на Европа, Европейския съюз и всякакви други доминантни спрямо страната ни обединенийца да ги приемаме в страната си гостоприемно, на талази, нескончаемо, безконтролно. Надявам се, осъзнавайки, че България, макар и в периферията все пак е в Европа...
Лидерите на Европа, в сговор и съюз са автори на всички етични и морални кодекси и норми, както и на законови такива, които гарантират "Добре дошли-то" на чернилките в белия свят. На ислямистите в християнския. На терористите в мирния.
И аз мисля, че след като си бил така мил да поканиш някого у вас, така внимателен към него, та да изработиш цяла ниша в европейското законодателство, чрез която да изнудиш и суверенни държави да приведат своето в съответствие, така щото да бъде гостоприемно по отношение на тези...ще ги нарека условно " елементи, склонони към терористични атаки", би трябвало да не ревеш за накърнена свобода на словото, пресата и изразяването, когато си се подиграл с традициите им, вярванията им или каквото там ги е заболяло, та са се изнервили....
Правилно са се изнервили, защото вие, господа европейци, ги излъгахте. Вие сте просто едни лицемери. И този атентат напълно си го заслужихте.

Вие призовавахте да ги приемаме, да ги обгрижваме, да им осигуряваме условия на живот, граничещи с комфорта... Привели сме си законодателството в такъв вид, че ако само погледнеш накриво някого с два тона по-тъмен от теб, в радиус до 2 километра от джамия - ще ти влудят живота. И ние сме мили, гостоприемни, рисуваме само слънца, къщички и борчета. Приемаме си ги тук с всичките им странности, опасности и рискове, които носят.

А, когато са у вас, някак се изнервяте и рисувате карикатури...
У, нас за такива карикатури, благодарение на вашите антидискриминационни внушения, се търпят последствия...правни неудобства... съдебни дела и т.н. Някак у нас така стоят нещата, че за такава карикатура, вашият съд по правата на човека може би би осъдил някого. И съдът на ЕС също сигурно би го осъдил. На смърт. Поне. Това са вашите, европейски норми...
По своите норми, но по същия повод, тези терористи ви осъдиха...според техните разбирания за човешки права. Такива са им разбиранията, бе, нали ги знаехте?! Всички ги знаехме. Слава Богу - вас осъдиха. И правилно вас, защото вие сте първоизточника на този конфликт. Вие сте корена на взаимното ни недоволство едни от други. Вие сте първопричината за концентрацията на тези лица тук. За тяхното количество и за предизвиканото от него (вярно резонно) раздразнение у местните, изразено чрез неуместни обаче, според скъпите ни/ви гости на Европа карикатури.

Израз на върховно лицемерие е да призоваваш, не да принуждаваш едва ли не, към гостоприемство спрямо тези лица с различна вяра, култура, нрави, етнос и каквото там се сетите и в същото време самият ти да си достатъчно негостоприемен, че да карикатуризираш техните идеали и ценности...И при вас това да се нарича свобода на словото,пресата и изразяването, а при нас -расизъм, дискриминация и реч на омразата. Тотално лицемерие. Е, тоя път 100-те тояги не бяха на чужд гръб. Тази игра с двойния аршин хубава шега ви изигра. Радвам се.
Вие побързахте тия дни да ни върнете няколко хиляди потенциални терористи и атентатори, ама те ви изпревариха.
Върнаха ви го те, тъпкано, заради нас.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.