Кои са „гръцките цигани“?

Кои са „гръцките цигани“?
17-01-2015г.
614
Лентата

Те са хладнокръвни насилници, крадци и убийци, които изтезават възрастни хората за ПАРИ в Северозападна България!
„Стилът” им е ужасяващо разпознаваем.

Докато насилват и разпитват нарочената от тях жертва, биячите запушват устите им, връзват ги като животни, пребиват ги.

Жертвите не оцеляват, за да разкажат поне част от случилото се.

Повечето от тях умират в страшни мъки, след часове нечовешки изтезания. Бандата изверги са взели страха на всички и дори случайни свидетели, видели с очите си зверствата им, не смеят да проговорят – страхуват се, че ги чака още по-мъчителна смърт.
Прозвището „гръцки цигани“ идва от 60-те години на миналия век, когато те са изселени от гръцкото правителство, а у нас българската държава решила да ги настани в плевенските села. Повече от 25 години, тези хора все още нямат легално препитание.
Върлуват из Северозападна България най-вече заради големия брой замиращи села и беззащитни хора в тях.

За един такъв случай на зловещо нападение от „гръцките цигани” ни разказва в. „24 часа”.

Всичко се случва през нощта на 17 срещу 18 февруари 2011 г. и нападението е над 63-годишния ветеринарен лекар Любомир Цаков. Той живеел в малка вила край Плевен, където се занимавал с животновъдство. Групата на „гръцките цигани“ го нарочила, защото сметнали, че като ветеринар и животновъд разполага с повече средства.

Зловещият сценарий се развива в тъмните часове на нощта, когато петима цигани нападат дядото, който наглежда за последно животните си. Мъчителите завръзват Цанков за стол и започват да го бият с железни прътове по краката, за да го боли много, но да не умре веднага...Все пак, трябва да им каже къде са парите му.

Беззащитният дядо е изтезаван в продължение на 3 часа. Крясъците му раздират небето, но никой не смее да му помогне от страх да не го последва същото. Така, съседът на покойния дядо Любомир 3 години мълчи от страх и прикрива убийците.

След направената експертизата на покойния Любомир се установява, че е починал не от конкретен удар, а от травматичен шок, което означава, че е издъхнал в нетърпими болки.

А групата цигани (и то не цялата) е заловена чак след 3 години - през това време са безчинствали из Северозападна България, насилвайки стари и безпомощни хора за жълти стотинки.

Докато държавата и прокуратурата си прехвърлят топката.

Кой ли го е грижа за пенсионерите, ще изтърпят всичко някак...

Едно обаче, ще ви кажем - ако живеете в Северозападна България, прибирайте се по светло и не мърдайте от дома си (най-добре заключен с решетки), защото „гръцките цигани“ и в момента може да ви дебнат.

Усъвършенствали са се, но сега са по-неуловими отвсякога... 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.