Актуално
Как се създава ЕВРОИСЛЯМ? (част 1)

Лентата | 19/01/2015

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Каналът Alhayat TV е медийна ъндърграунд инициатива на християни от арабския свят, които са се заели с мисията да анализират модерния ислям и да го представят на своите съвременници от Западния свят, както и на вярващите мюсюлмани. Тук става дума за онлайн телевизия, без централа, без офиси, без репортери. Хората, които работят там са млади, бивши мюсюлмани, конвертирали към християнството, или членове на традиционните християнски малцинства в арабския свят (Египет, Сирия или Ирак). Репортажите им са много по-силни в изказа си, отколкото Салман Рушди в своите "Сатанински строфи" и са много по-задълбочени, сериозни, богословски и исторически аргументирани от карикатурите на датския вестник Jyllands Posten. Според исляма - тези хора са извършили смъртния грях "рида" (отстъпление от правата вяра), като автоматично се превръщат в "махдур-уд-дам", (тоест "такива, чиято кръв трябва да бъде пролята"). Според хадитите наказанието за това престъпление е еднозначно - смърт. Заплахите към тях са ежедневни, във фатви, ислямски медии и Интернет форуми. Някои от тях живеят в постоянна несигурност, преследвани са от свои роднини и бивши приятели и са под охраната на немската държава.

Представяме Ви интервю с журналисти от филиала на телевизията Alhayat TV Германия. Контактът с тези хора се осъществява при изключителни мерки за сигурност и с много условности единствено по Интернет. Немската държава, която конституционно гарантира свободата на словото и личното мнение, не е в състояние да гарантира живота и сигурността на тези свои граждани, които се възползват от тези две свободи.

Предаванията на Alhayat TV можете да гледате по интернет на следните адреси:

www.alhayattv.net (на немски език)

www.kanalhayat.tv (на турски език)

www.hayatv.tv (на арабски език)

.........................................................................................................

Ислямската реконкиста на страните от Балканския полуостров започна най-късно с краха на комунистическите режими в региона. Заради някогашната принадлежност на балканските страни към ислямската Османска империя тези земи се възприемат в някои кръгове като дар-ул-ислам. За нашите читатели би било особено интересно да научат кога приблизително започна ислямската субверсия в западните части на Европа, където исторически погледнато никога не е имало ислямско присъствие (Германия, Нидерландия, Швеция и т. н.)

Alhayat TV:

Не просто в някои кръгове Балканите се разглеждат като дар-ул-ислам, самото ислямско богословие ги вижда в тази светлина. В сура 2.191 от Корана се казва "И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха!"[1] Мюсюлманите бяха изгонени от Балканите и Андалусия, затова отдават голямо значение на тези части на Европа. Те смятат, че, ако завладеят отново тези страни, ще успеят да възстановят една частица от гордия ислям. С построяването на всяка една нова джамия се празнува малка частична победа и стъпка към неговото възвръщане. Кога точно започна подривната дейност на тези хора в Западна Европа не можем да кажем със сигурност, първите мюсюлмански движения датират от шестдесетте години на миналия век, когато в Европа пристигнаха първите гастарбайтери и имигранти.

Беше ли това един организиран или по-скоро спонтанен процес? Какви са причините за тази идеологическа експанзия? Дали това са демографското развитие на ислямското население в Европа, войните на НАТО в мюсюлманския свят или пък централен план на някоя политическа или религиозна организация? Или пък просто това е естествена радикална фаза от развитието на тази религия, нещо като европейското "тъмно Средновековие" и Светата Инквизиция?

Alhayat TV:

Ние от АлХайат вярваме, че това не е никакъв спонтанен процес. През седемдесетте години много членове на Мюсюлманските братства дойдоха от Сирия и Египет в Европа, и най-вече в Германия. Тук те бяха подкрепяни от уахабитите в Саудитска Арабия и Муамар Кадафи в това да разпространяват исляма и да строят джамии. Това е един конкретен религиозен план, за който в ислямските кръгове и медии се говори от много години.

Верските войни не са непознат феномен и в Европа, например войните срещу хугенотите, кръстоносните походи срещу православния свят и други. Последната война в Европа обаче, която беше водена по религиозни причини, беше Тридесетгодишната война, която приключи 1648 година. Можете ли да преведете на езика на 21. век, какви може да са причините за това, днес някой да тръгне на поход срещу друговерците.

Alhayat TV:

Винаги е имало и ще има войни, с или без религиите. Войните нямат за източник само идеологиите, а са в повечето случаи продукт на егоизма. Войните на исляма се водят от расизъм и религиозна идеология. Не съществува възможност да се заобиколи агресивността на исляма и да се избегне сблъсъкът с него, освен, ако той не се реформира в основата си, в Корана, но както знаем, това е невъзможно. Независимо къде ислямът се установява и разпространява, той изисква да има водещата роля, надмощие. Коранът не допуска мюсюлманите да бъдат управляват от кафир[2], да са под негова власт. Единственото изключение е този случай в Южна Америка, където неговите претенции се сблъскват със силното влияние на католическата църква.

Виждаме в Германия следствията от процеса на ислямистката радикализация. Вече говорихме за скритите причини за това развитие. Не сме уточнили още какви личности или организации стоят зад всичко това. Що за хора са те, какви са техните верски, културни, национални, и не на последно място образователни характеристики.

Alhayat TV:

До голяма степен мъжете, които ръководят ислямистките организации в Германия, са високо образовани, особено тези, които идват от Сирия и Египет. Така наречената "дава"[3] е съставна част от ислямския джихад, в този процес всеки мюсюлманин трябва да участва непосредствено или със своите финансови средства. Мюсюлманите, дошли от ислямския свят се активизират едва в Европа, за да се харесат на техния аллах. Основният виновник за ислямизирането на Западния свят е Саудитска Арабия. Политиците си затварят очите и позволяват всичко това да се случва.

Една част от това съзаклятие е видимо: джамии, медресета, благотворителни организации. Очевидно е, че тези масови дейности не могат да се финансират единствено с дарения. Но как изглежда невидимата страна на тази конспирация, кой стои зад това развитие: национални правителства, неправителствени организации или даже корпоративни интереси?

Alhayat TV:

Повечето мюсюлмани на Запад са или гастарбайтери с ниски доходи или получават социални помощи. Затова е невъзможно точно те да причиняват разпространяването на исляма или пък да го финансират със своите дарения. В АлХайат вярваме, че парите за това идват от богатите арабски държави в Персийския залив. Връзката между немските мюсюлмани и Саудитска Арабия е интензивна, лоялността на немските мюсюлмани спрямо ислямските теолози от тези страни е много по-голяма от тяхната лоялност към немската държава, в която живеят. Министерството по "ислямските работи, фондации, дава и правораздаване" на кралство Саудитска Арабия предоставя на немските мюсюлмани учебни материали и фатви[4]. Основна задача на това министерство е създаването на евроислям. За целта те изпращат в Германия тонове Корани и книги, които се раздават ежегодно на панаири на книгата, като например този във Франкфурт на Майн. Това министерство стои и зад преподаването на ислям в немските училища. Всеки шейх, всеки министър и всеки принц считат за своя лична задача всячески да подкрепя исляма в неговото разгръщане в Европа.

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО ВТОРА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО В LENTATA.COM

снимка: от книгата на Ориана Фалачи - "Силата на разума", където тя още преди десетилетие дефинира понятието "Еврабия".

[1] Свещен Коран 2.191, в превод на проф. д-р. Цветан Теофанов

[2] От арабски: kāfir, мн. ч.: kuffār – безбожник, друговерец

[3] От арабски dawah – мисионерство сред друговерците в исляма.

[4] От арабски: fatwā, мн. ч.: fatāwā – религиозно постановление със законов характер, издавано от висши ислямски духовници

 Други статии от този авторКоментари