Кой уби малката Алекс от Поморие?

Кой уби малката Алекс от Поморие?
21-01-2015г.
89
Симона Милкова

След шокиращата нова версия за убийството на малката Алекс от Поморие, екипът ни се свърза с майката на Атанаска - Светла. Вярва ли на дъщеря си и, ако не тя е убила детето, кой е отнел живота на момиченцето? Отговорите - прочетете в интервюто, което тя даде ексклузивно за екипа ни.

Вашата дъщеря ли е убийцата на малката Алекс?

Не. Вярваме й, видях истината в нейните очи и в нейните сълзи.

Какво ви разказа тя?

От момента на изчезването на детето - до идването на полицията, Атанаска ми разказа всичко. Първото посещение при нея от този мъж, за когото смятаме, че е убил детето е било около 5 часа следобед. Въпросният Антон нахлува с момиченцето в стаята на Атанаска, избутва я, тя го питала какво прави там с Алекс, а той и казал, че това не са женски работи и да си седи и да мълчи. Тогава детето било още живо. Говорили и после той, и детето си тръгнали. До този момент Атанаска не е предполагала какво предстои. Междувременно Атанаска вижда, че детето си е забравило телефона, майката на Алекс звъннала, Атанаска вдигнала и й казала, че иска да говори с мъжа й, за да го пита какво прави този непознат с детето им в стаята й, но майката на Алекс я нагрубила и й затворила телефона. Около 20 часа Антон се върнал отново, но този път сам, започнал да вдига скандали на Атанаска, защо е вдигнала телефона и да й повтаря „ти знаеш ли какво стана“…Пратил я да му купи цигари, тя отишла до магазина по чехли и му купила цигари, каквито тя пуши…

Тя защо не е сигнализирала на някого, че има човек в стаята й, който я притеснява?

Тя е била без телефон, а и е нямала ваучер, може би не е дооценила ситуацията, не е допускала какво е можело да се случи от там насетне. Той е изглеждал неадекватен, като дрогиран бил. На третото посещение, той пристигнал през нощта с мъртвото дете, опитвал се да отвори вратата. Атанаска ми разказа, че имала чувството, че този имал ключ и се опитвал да отключи. Детето било завито с одеалце, бежово одеалце, което миришело на омекотител. Когато отваря вратата, той я набутал в банята, явно през това време е вкарал трупчето на детето и го сложил  на земята до масата, после бутнал Атанаска отгоре му. Тя ми каза, че като видяла това нещо, просто затворила очи и почнала да плаче. Впоследствие, този мъж започнал да лепи тиксо по ръцете на Атанаска и по врата на детето, бил сложил пазарска торбичка на главата на малката Алекс, и започнал да лепи тиксото върху торбичките. Атанаска каза, че запомнила странната миризма на ръцете му. След като олепил детето, той изнасилил Атанаска до трупа на убитото момиченце.

Тя не е ли крещяла за помощ през това време?

Той я е заплашил, че ако само се обади, ще ни избият всичките, нея толкова я беше страх в началото, постоянно ни предупреждаваше, да се пазим, да не ходим сами. Толкова уговорки минаха, докато проговори - цяло лято съм събирала от нея информацията зръцне по зрънце, докато горе долу сглобим историята. Има неща, които и тя не смее да ми каже или от срам, или от неудобство за това, което ни е причинила, направиха ни най-големите престъпници, а за мен истината е друга.

Добре, след изнасилването как продължава историята?

След това Антон я пратил в банята да се мие, след това излязъл с трупчето и изчезнал, но я заключил вътре. На разсъмване се върнал сам, без трупа на детето, отключил я, заплашил я отново да си мълчи и си тръгнал. На сутринта полицията прави 5 пъти оглед на стаята й, два пъти с куче и 3 пъти без куче, така и не са видели трупа. Всичко - като дрехи под леглата извадили навън, всичко било пръснато. Тогава завеждат Атанаска в полицията и започва натиска, така я принуждават да признае, че тя е убила детето.  Имало е и шамари. Аз я питах, защо призна, нещо, което не си извършила ти, а тя ми каза, че просто е била принудена. Натискът в полицията е бил огромен.

Добре, а как намериха трупа на детето под леглото й тогава, след като тя твърди, че този мъж  го е изнесъл?

Намериха го чак на следващата привечер, как е попаднал там не знам, това е пълна мистерия.

Защо точно при нея е влязъл този мъж, защо именно тя?

Нямам обяснение на този въпрос, след цялата история отговорът горе долу ми се изясни - някой за нещо отмъщава на нашето семейство и на тяхното семейство. Надявам се да чуят отговора от Атанаска. До момента тя уклончиво отговаря на този въпрос, според мен пази отговора за пред съда.

Крие ли нещо дъщеря ти?

Може и да крие, може и да има нещо недоизказано, което тя не иска да излиза от нас като информация.

Допускаш ли, че тя е способна да убие дете?

Не, особено, както медиите писаха, че от злоба го е убила, заради обида към нея, синовете й и моите внучки, изключено е. От такова нещо не можеш да се обидиш или озлобиш до такава степен.

Допускаш ли, че тя може да те лъже и наистина тя да е убила детето?

Не, тя не го познава това дете дори, изобщо не го допускам това нещо.

Кой уби Алекс?

Според думите на дъщеря ми това е Антон Петров, по прякор Теро.

От прокуратурата коментираха, че този вариант вече е проверяван и такъв човек като Антон Петров изобщо не съществува?

Как така несъществуващ човек ще заплашва с лицето си и с името си другата ми дъщеря, че иска да я види мъртва, че ще и зашие устата, че тия хора не се страхуват и убиват и майки, и бащи…

Историята, която ми разказваш има много пробойни, кой ще повярва на тази история?

Надявам се някой да повярва, много неща в това убийство са нагласени, очебийно нагласени. Надявам се истината да излезе на бял свят.

Какво казваш на семейството на Алекс?

Съжалявам много за детето, отиде Курбан, заради някой от нейните хора, моето семейство и Атанаска няма защо да убие детето, нямаме мотив, няма за какво да убием това дете, кой и защо ни забърка в това…не знам. Всички казват, че тя е убила детето, добре, убила го е, но ще седи ли да чака полицията да дойде да я арестува…толкова ли да е тъпа и малоумна…

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.