А къде е Брендо?

А къде е Брендо?
22-01-2015г.
116
Лентата

Знаете ли в каква държава живеем?

Сигурно знаете... Смешна.

Ето едим комичен пример от последно време:

Никой в държавата не знае къде е Евелин Банев-Брендо!

Брендо, който е сочен за наркобос. Брендо, който има 20-годишна присъда за трафик на кокаин в Италия. Брендо, който беше оправдан за пране на пари от Върховния касационен съд, но решението му се обжалва. Брендо, който е с мярка за неотклонение „подписка”. Брендо, който от миналото лято има забрана да напуска страната. И Брендо, за който в. „Дневник” съобщи, че бил заминал в чужбина преди 3 месеца.

Точно този Брендо – никой не знае къде е! Адвокатът му Ина Лулчева е казала, че няма представа къде е  клиентът й.

Дотук, нищо скандално. Май.

НО. Всъщност, работата е там, че все още не е станало ясно КОЯ ИНСТИТУЦИЯ е длъжна да контролира Банев.

И се почва едно прехвърляне на горещия  картоф, истински трагикомичен спектакъл...

Върховна касационна прокуратура казва – „не е работа на прокуратурата да следи изпълнението на мярката, а на съда, който я е наложил”. Добре.

От съда обаче казват, че Брендо трябвало да се подписва в поделение на МВР. Добре.

От МВР, разбира се, твърдят, че не е тяхна работа да следят за изпълнението на мярката за неотклонение. И обясняват, че Банев с подписа си е удостоверил, че ще уведоми надлежния орган, ако промени домашния си адрес, в  случая - Софийски апелативен съд. И, че Брендо ще бъде  обявен за издирване, ако някой го обяви за изчезнал. Или, ако не се яви за процесуални действия в хода на досъдебното производство или на насрочено дело. Едва тогава, МВР може да  го издирва, а сега – даже и кола не можели да пратят да видят дали Брендо е в дома си.

Добре ли е?

Брей!

Хем никой не знае къде е Брендо, хем никой не го търси.

Както е тръгнало, ще си остане непотърсен, понеже няма да е ясно кой точно трябва да го търси...Накрая, човекът ще се обиди, че в цяла държава никой не се занимава с него...Как да не отиде  в чужбина, там поне интересът към него би бил по-голям!

Отвъд шегата, трябва да кажем, че председателят на Легия Антимафия Григор Здравков в интервю за Offnews.bg заяви, че – „Брендо е спазарил свободата си срещу мълчание за това колко български политици и висши полицаи са били замесени от 2001 до 2013 година в международните наркоканали за кокаин и прането на пари.”...

Това твърдение, за жалост накланя везните в посока – трагично, доста повече от комично...

И ни поставя въпроса – къде сме тръгнали изобщо, ако институциите в цялата държава не могат да се изяснят кой какво прави?....Или още по-лошо: ако това поведение е напълно предвидено и нарочно?....

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.