Възможно ли е: мъж умира, след като изпива кафе с отровен талий?

Възможно ли е: мъж умира, след като изпива кафе с отровен талий?
22-01-2015г.
435
Лентата

Село Борилово, 11 септември, 2012.

65-годишен мъж на име Доньо посреща заедно със съпругата си Емилия, дъщеря им Искра, мъжът й и внучето си, коиго живеели в Лондон. Зетят не се разбирал, нито с Доньо, нито с Емилия. Той и Искра се запознали на Острова, където жената работела като счетоводител. Искра, приятелят и синът им посетили България през лятото на 2012. Гостували, както на родителите на Искра в Борилово, така и на родителите на доктора в Бургас и Ахтопол.

На 11 септември преди обед, гости и домакини пили кафе в дома в Борилово, приготвено в домашна кафеварка...

След обяд "англичаните" поели с кола към Лондон.

            В онази сутрин Доньо изпил една чаша кафе, а майката Емилия и Искра пили заедно от една чаша. Единствено докторът пил отделно от тях нес кафе, защото повече го обичал...

Ден по-късно, Доньо Златев се почувствал зле, постъпил в болница и на 13 септември починал. В началото близките му решили, че се е развълнувал от раздялата с дъщеря си и внучето си и е получил инсулт.

            Какво се оказва обаче?

            След като косите на майката и дъщерята започнали да падат, след като се появили и болки в крайниците, те се допитали до лекари и разбрали , че вероятно са били отровени с талий. Затова поискали ексхумацията на Доньо. Било установено, вече със сигурност, че причина за косопада е погълнат талий, но в по-малки количества, отколкото е изпил мъжът.

Сега съдът иска да се разбере дали анестезиологът е имал достъп до талий в болницата, където работи. Както и да се провери лаптопа му в Бургас - дали е ровил в сайтове за талий и други отрови.

            Това може и да ви звучи като част от някоя новела или криминален роман, но всъщност е история от село Борилово.         Истински случай.

По информация на в. „Труд”

Бел.ред – Талий е силно токсичен химичен елемент, който се е използвал в отрови за плъхове и инсектициди, но през последните векове тази употреба почти е спряна. В миналото талият често е използван за  убийства, ето защо е бил наричан - „Отровата на отровителя”. 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.