Полицай пребил жестоко млада жена, защото била без лични документи?!

Полицай пребил жестоко млада жена, защото била без лични документи?!
23-01-2015г.
49
Лентата

Преди около час, млада жена от София, качи албум със снимки в социалната мрежа със заглавие „Ето как родните ченгета ме "опазиха", по-точно оправиха“. Въпросният албум съдържа фотоси, на които се вижда как жената е зверски пребита и има множество синини на лицето. Вижда се и как на една от първите снимки жената е цялата в кръв, а над нея гордо стои полицай.

Самата тя в описанието към албума пояснява: „В метростанция Надежда беше нанесен побой вържу мен и мой приятел от униформен полицай в служебната стая, в която естествено, че нямаше камера, където влязох доброволно, тъй като бях без лични документи. Хора, внимавайте, носете си личните документи. Споделяйте аблума, за да не се случи тази гадост на вас, на децата ви, на близките и приятелите ви в Република България!“

Освен свои снимки, жената е качила и Постановление, в което се обяснява как тя е нарушила закона, като не е взела документите със себе си и също така е „извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи неуважение към обществото“.

Освен това Д.Б. е качила и документ, в който се описват всички травми, нанесени и от полицаите.

Към снимките има и коментари от пострадалата Д.Б.:

Държавният служител в "акция". Равносметката: приятелят ми - с белезници и в последствие със счупена ръка. Аз - с окървавено лице, счупен нос и множество отоци и кръвонасядания.... Само за 4 минути...”

"Аз съм полицай бе, аз имам оръжие и всичко мога да направя в този момент" - реплика, отправена към съпругът ми, дошъл да ми донесе личната карта.

Колеги, които веднага се погрижиха за неговата защита пред закона, вместо да ни окажат първа медицинска помощ.

„Винаги съм си мечтала за перманентен грим, но чак пък толкова!?!?!?”

„А как да се покажа пред децата си (на 3 и 8 години)?” (коментар към заглавната снимка)

И още снимки:

Последната снимка е  с коментар - "Открийте разликите между боксовите круши!"

Напоследък, все повече стават случаите на хора, които се оплакват от полицейско насилие.

И все повече са коментарите, че „ченгетата си превишават правата”, че „злоупотребяват”, че „мачкат хората”.

Очевидно това трябва да се обсъди на глас.

Първо, защото, ако тези случаи на полицейска злоупотреба са факт – това трябва да е ясно и наказуемо! И второ – ако има манипулации за работата на полицията, те трябва да се изяснят преди името на институцията „полиция” да е тотално обезобразено!

За други подобни сигнали: моля, пишете на екипа ни.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.