10-годишно момиченце – служи за бомба в Нигерия!

10-годишно момиченце – служи за бомба в Нигерия!
27-01-2015г.
29
Лентата

Терорът на нигерийската ислямистка организация „Боко Харам” продължава и става все по-ужасяващ с всеки изминал ден. Най-пресният пример е как 10-годишно момиче бе използвано като бомба-детонатор - с цел избиването на 2000 души.

Терорът в Северна Нигерия продължава твърде дълго, но не е ли време да спре?...

Нигерийският президент Джонатан не каза почти нищо за това в предизборната си кампания и неговата брутална армия, вместо да защитава цивилното население, убива бунтовниците...

Допреди 20 ануари положението беше още по-тежко, защото никоя от световните огранизации не заставаше с някакво решене по случая.

Добрите новини обаче, не закъсняха.

ООН най-накрая излезе с изявление на председателя, който смята, че основната отговорност е на Нигерия и нейните съседи, за да защитят цивилното население и да зачитат правата на човека, и призова за ефективна регионална военна операция с по-голяма подкрепа. Също така Организацията на обединените нации изиска свикване на извънредно заседание на Съвета за сигурност и приоритетите на тази криза.

            Трябва да се отбележи, че вниманието на ООН беше привлечено, не от самите събития, а от реакцията на много хора по света, някои от които пратиха официално изявление до председателя на организацията, което гласи:

 „Ние сме ужасени от последните убийства в Боко Харам, Нигерия. Ние ви призоваваме да се свика извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, да издаде изявление на председателя, както и да се вземе решение, което включва мерки за защита на цивилното население. Военните сили нарушават човешките права и ООН трябва да притисне нигерийското правителство да приемат реформи, които ще са по-ефективни за защита на своите граждани. Време е светът да предприеме действия за преустановяване на този брутален конфликт.“

Така е. Редно е светът да не се държи сякаш съществува само Европа. Или само САЩ. Проблемът с ислямистките терористи е световен. И, колкото и да се правим на изненадани – процесите на ислямизация текат отдавна. Сега просто сме свидетели и жертви на последствията.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.