Йордан Лечков: "Не съм имал лични отношения с Пеевски!"

Йордан Лечков:
28-01-2015г.
43
Симона Милкова

Днес в студиото на „Здравей България“ Йордан Лечков, заяви, че всички дела срещу него са били поръчкови, затова на свой ред бившият сливенски кмет ще заведе точно толкова дела срещу държава, колкото са водени срещу него. Общо 6 дела - като за всяко той ще иска обезщетение от по 500 хиляди лева. След появата на Лечков в телевизионния ефир, всички сайтове гръмнаха с новината, че Пеевски е поръчителят на делата срещу едно от златните момчета на България. Потърсихме г-н Лечков за коментар по темата.

Посочихте Делян Пеевски като поръчителя на делата срещу вас, познавате ли се с г-н Пеевски и имали ли сте лични отношения с него?

Не съм го посочил, вижте хубаво интервютата с мен, не съм казал такова нещо. Нито съм имал лични отношения с него. Обадете се на Пламен Стефанов, питайте го него, има ли вина, чувства ли се виновен, проверете как са се провели изборите в Сливен, честни ли са били…Оставете темата Пеевски на друга страна. 

Все пак твърдите, че близки до Пеевски фирми слагат ръка на обществените поръчки в много градове, начело със Сливен, Враца, Търново, Габрово, Ямбол, Бургас, Пловдив…доказателствата ви за това.

Направете справка да видите колко обществени поръчки има в Сливен фирмата „Водстрой“, направете справка и за другите градове, питайте кметовете, питайте хората там. Проблемът не е дали фирмата е на Пеевски или на някой друг, проблемът е, че вместо местните фирми да се облагодетелстват от европейските пари, от тях се възползват 3- 4 софийски фирми...Аз съм работил 8 години като кмет, тук става въпрос за публични финанси, проверете и ще видите, това вече на нищо не прилича. 

Ще заведете 6 дела срещу България, искате обезщетения от по 500 хиляди за всяко от тях, но въпреки това по ваши думи виновникът е друг… 

Отговорникът за това е един, той си е сложил подписа под делата ми, как така се случи, че на всичките ми дела прокурорът беше един същ (бел. авт. - Пламен Стефанов).

Какъв е личният интерес на този човек, да ви спъва?

Следователят по делата се издигна и сега е шеф на следствието, прокурорът стана окръжен прокурор, а освен това имаше наглостта да кандидатства и за апелативен прокурор, израсна на гърба на един кмет, работил 8 години. Търсете тези лица, да видим какво ще кажат те...и дали няма да ви прехвърлят към говорителя на прокуратурата. 

Кой раздава тези високи постове?

Тук вече трябва вие да проверите, аз знам, но няма как да го докажа…не ме вкарвайте в още дела. Това не е един човек, това е кръг от интереси.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.