Сексът и гладът

Сексът и гладът
03-02-2015г.
51
Костадин Костов

От години хората се вълнуват от живота на богатите и известните, от тяхното битие, интереси, партньори и начинания...

Но какво се случва, когато едните продават живота, скандалите и ежедневието си, а другите са „гладни” за всичко, което могат да научат? Един интерес, изграден върху това, което е станало и един кръговрат върху това, което е можело да стане. Сексът - като разменна монета и гладът - да научим всички за него…

Първоначално, всичко започва с жълтата преса, която може да направи безизвестния - известен само за броени дни. Например - момиче от провинцията, завладяло незнаен конкурс само по бельо. Певица се прочула с това, че спи с богат бизнесмен. Момче си хванало възрастна бизнес дама за любовница. Все примери от родните заглавия. Като добавиш и няколко скандални снимки или пък дори намекнеш за секс - темата става сензация. А читателят чете, и чете, и иска още...

Може би причината се крие в миналото. Преди години, дори самата тема за секса е била забранена. Звезди са били тези, които се обличат красиво и стилно, и които имат завидна кариера. Тогава населението не е могло да чете кой с кого спи и защо. Именно затова, няколко десетилетия по-късно, когато нищо не е скрито и можеш да разбереш всичко за всеки, не е учудващо, че хората още се страхуват от някакъв вид режим. И затова ожесточено поглъщат всякаква информация за всички.

Защо обаче се става толкова лесно популярен в България?

Лесен отговор - заради хората, които четат жълтата преса…

Ако самите ние не се вълнувахме от поредната победителка на поредния глупав конкурс - никой нямаше да пише за нея. Но НЕ! Ние с трепет очакваме да разберем всичко за момичето от незнаен град и с незнайно име.

Първо, разбираме за скандалното й поведение на самия конкурс, където е била почти гола. После - за връзката й с футболист. След това - преминаваме към друга нейна връзка с влиятелен бизнесмен. Евентуално след това - тя избира или да напише книга със скандалните си подвизи и после да обяви себе си за писателка, или да направи странна колекция от дрехи, където да се пише с титла дизайнер. Накрая се скрива за определен период от време, появява се отново и казва, че се е променила.

Промяната се състои в това да се показва на кафе и чай из различните медии, и да разказва за новата си любов и пътувания.

А народът - гладен за тази важна информация, жадно попива всичко и се вълнува за живота на доскоро неизвестното момиче...

Народът за пореден път беше задоволил своя глад за клюки преди няколко дни, когато всички медии тиражираха новината за сватбата на известна поп-фолк певица. Темата се превърна във водеща, заради скандала с храма за църковен брак, който тя беше избрала. Хората пишеха по форумите, брояха гостите и оценяваха роклята.

Интересно ми е - защо всичките тези хора не хвърлят енергията си в нещо по-нормално? Защо не прочетат книга или не излязат с приятели? Защо не се поинтересуват малко за положението в България?

Чули ли са за поредния случай на пребито момче по улиците. Или за поредния сгазен пешеходец...

Разбраха ли за ужасните наводнения и за хилядите хора, които остават без дом? Да, едва ли...

Но със сигурност знаят коя известна личност е дошла на горе-спомената сватба!

И, ако сексът продава - то ние сме неговите купувачи.

И, ако клюката се тиражира - ние сме нейните читатели.

Тогава живеем в държава, в която се вълнуваме повече от светската хроника, отколкото от поредния прокаран закон...

Така гладът да разбереш кой с кого прави секс, лесно заменя това, че всеки има собствен живот и не трябва да живеем живота на другите...

И, ако поне за малко погледнем в себе си, в живота си, в страната си - ще разберем, че има много други неща, за които да дадем енергията си, вместо трескаво да следим развитието на една моделка - скоро станала писателка. 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.