Отец Силвестър: "Целенасочено дискредитират Църквата!"

Отец Силвестър:
09-02-2015г.
142
Симона Милкова

Миналата година българската православна църква беше разтресена от грозни хомосексуални скандали. Наяве излезе тайният живот на духовенството в България - алкохолни вакханалии, педерастия, оргии, секс със социални аутсайдери и хора от малцинствата срещу заплащане, извращения, лукс.

Мнозина очевидци и участници в изброените събития разкриха шокиращи истини пред камерите на Предаването на Карбовски. Това провокира и старта на кампанията „Вън педерастите от църквата“.

Резултатите не закъсняха - Йеромонах Кирил, станал известен с прозвището Кичка, Бог да го прости, архимандрит Августин,  наричан на галено баба Гуси, Палома или отец Пахомий и Филка – Филарет напуснаха духовната обител на Троянския манастир. Редом с екипа на предаването ни до нас в битката с хомосексуалистите в църковни одежди, застанаха братята отци Евгений и Силвестър, Павел Чернев, Симеон Костадинов и техни сподвижници.

Година по-късно, един човек на име Светослав Ангелов, реши да провокира отец Силвестър като му хвърли обвинение за смъртта на отец Августин, който почина в разгара на скандала. Какви са подбудите на въпросния и защо стигна до това да заведе дело срещу сливенския духовник, което да бъде разисквано в телевизионния ефир, питаме отец Силвестър.

 

Отец Силвестър, бяхте въвлечен в един особен телевизионен формат, там Светослав Ангелов ви хвърли доста обвинения, какво иска той от Вас?

Този разбойник ме тормози от 10години. И събира за мен всичко, което би могло да ме изкара престъпник, разбойник, убиец и даже полицай, ченге, прелюбодеец, хомосексуалист и какво ли още не. Но защо го прави, нямам никаква идея. Имам някакви предположения, но в общи линии, години наред ме тормози.

А някакво вземане-даване имал ли сте с него, някакъв скандал?!

Имаше преди време една история , която за мен  беше съвсем обикновена. Но не знам за него какво означаваше. Той всъщност до голяма степен беше лансиран от покойния митрополит Кирил - като  журналист и  като богослов.  Един ден владиката беше там и ми казва: „Ще дойде един журналист да ти вземе интервю вечерта по-късно.“ И аз му казах „Добре, няма проблем“. И той пристигна много късно вечерта, към 23:00 някъде и във видимо нетрезво състояние. И започна фъфлейки, съскайки и плюейки наляво надясно да ми задава някакви въпроси. Аз много се ядосах и му казах, че с пияни хора за вяра не говоря, но понеже Кирил ме помоли, реших да му направя жест на добра воля.  Отговорих  на въпросите му. От там-нататък той започна да ме хапе, да ме плюе. Аз не му обръщах внимание в продължение на 2-3 години понеже бях забравил за него, но той решил да си направи блог и там да говори против мен, да ми търси кусури и прочие.

След като нападнах гей лобито в църквата, неговата агресия срещу мен се утрои.

Той да не се изявява като някакъв защитник на гейовете в църквата ?

Той сам в блога си признава, че е бил педераст. Аз не знам какво значи тази дума, тя си е негов термин. Това, което ми прави впечатление в блога му е, че той няма нито една лоша дума срещу хомосексуалистите в църквата, а напада всеки друг в църквата по най-злостен и гаден начин. Това ме навежда на идеята, че той е един от или е маша на гей мафията в църквата.

След като, едни от сочените за  хомосексуалисти в Троянския манастир вече ги няма, мислите ли, че това е отшумяло като проблем или всичко е по старому, но вече става по-тайно и не стига до медиите?

Заради някой наши грешки те се покриха. Ние показахме, че няма да се примирим с педерастите, а самите те вкараха информационен  шум, че почти всички монаси са с хомосексуални наклонности , за да може да се скрият в тази мъгла. Типично педерастко поведение. Подло и лукаво.  Точно затова ние сме спрели търсенето си, за да може да се уталожат нещата и да може отново да се покажат, да се избият като въшки на чело.  Понеже имаше такъв анекдот, че е най-лошо човек да се бие с педерастите, защото имат мъжка сила и женска злоба. И в този смисъл, те постоянно  търсят  начини да бъдем унизени, и аз, и брат ми. И намират такива жертви като този полуграмотен  човек, набеждаващ себе си за богослов. Да плюе, да търси начини да ни дискредитира и така.

Вие като цяло, съжалявате ли за това, че се въвлякохте в тази телевизионна авантюра?

Разбира се, че не съжалявам, ако го бях оставил там, сам в това предаване, той е много лицемерен човек и щеше да наговори такива неща, че да оскверни  духа на много хора. Просто не му дадохме тази възможност. Иначе би било лошо. Щеше да ни изкара страхливци и затова не сме се появили, защото имаме какво да крием. А пък ние нямаме все още какво да крием. Освен бъдещите ни планове как да изгоним педерасите от всички манастири в България. Но няма да ги крием още дълго.

Като цяло, трябва ли духовници да падат до това ниво и да се разправят с такъв тип човек?!

На мен не би ми се искало да падам до това ниво. Но явно гордостта ми е била повече. Пък и Господ ми прати няколко нахалника, за да участвам в това предаване, чрез провокации.

Да не говорим, че аз съм много силно афектиран от това лице, заради неговите злостни обиди към моите хора. Това, което говори за мен, аз съм го търпял години. Да си приказва, каквото си иска. Надявам се някой ден, това да го структурира по-ясно някъде, за да може после да му взема някой друг лев, да ги дам за благотворителност в църквата. Когато обижда мои близки хора - това не може да не ме накара да взема отношение.

Той самият нарича дядо Йоаникий „путка“, а всъщност Ви обвинява в подобни неща…

Аз се въздържам много по отношение на този човек, за мен той заслужава да бъде зверски бит и, ако не бях свещеник щях да го бия зверски. До такава степен, че той в немощта си щеше да има сили само да спре гадния си блок и да си смени името във Фейсбук. Да не се показва никъде, защото ще бъде пречукан още веднъж, но понеже това няма да се случи, той си живее необезпокояван. И аз не бих си разбил ценностната система с това да напердаша някакъв плужек. Нали в това ме обвиняваше, че съм му казвал, че е плужек.

Както виждаме, Вие продължавате да го твърдите?

Не, аз използвам неговата квалификационна система. Той явно иска да го наричам плужек. И какво беше още – „простак“. Да, „простак“ съм му казвал. Но той си е простак. Всеки нормален човек, който му види блога ще разбере какъв простак е той.  Явно му харесва да се увеличават обидите. И неговата сексуална патология не ме интересува. Лошото е, че тези хора като него, под предлог, че уж търсят някаква истина в Църквата, хвърлят страшно много обвинения срещу хора, които нямат нищо общо с тях. Така целенасочено дискредитират Църквата с цел, колкото се може повече хора да се отклонят от нея.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.