Национални предатели

Национални предатели
13-02-2015г.
68
Костадин Костадинов

Когато миналата седмица написах как трябва да поискаме автономия за българите в Бесарабия, въобще не предполагах, че освен всичко друго, този текст ще даде възможност да се освети един безкрайно интересен феномен от историята на модерното национално предателство - грантаджийството. Грантаджиите, както ги нарича моят приятел Калин Руменов, тези универсални евроатлантически подлоги, се превърнаха в основна носеща платформа за всичко антибългарско, долно и мерзко в принизената ни до безправна колония Родина. Дори само наличието на подобно мнение за българите в Бесарабия до такава степен ги изкара извън равновесие, че полузадавени в слюнки и плюнки, те един през друт започнаха трескаво да сковават новите опорни точки на поредния антибългарски разлив по медиите.

И се почна - не можело да искаме автономия за българите, защото иначе трябвало да дадем автономия на турците в Кърджалийско и Делиормана. Тук отварям скоба, за да отбележа, че за долната грантаджийска паплач името Лудогорие явно не съществува и не е познато. Българите в Украйна били длъжни да се бият за защита на своето отечество Украйна, иначе били национални предатели. А какво щяло да стане, ако руснаците и гагаузите във Варненско също поискат автономия? А? И защо вместо да подкрепим Украйна, която била фронтова държава на свободата, както каза Fuckтория Нюланд, ние сме забивали нож в гърба и? Като цяло обобщението е, че българите имат едно право - да умрат в чуждата война, без да се оплакват. Ако се оплакват - значи трябва да се отречем от тях, защото, както каза видният грантаджия Александър Йорданов, щом българите в Украйна не споделят евроатлантическите ценности, значи не са българи.

Аз обаче, също имам въпроси. Защо ни плашат сега с автономия за турците, а не ни плашеха, когато Косово стана независимо? Хем Косово е на 90 км. от българската граница, а Донбас е на 1500. Защо грантаджийската паплач не се замисли, че ние сме дали всички права на т. нар. турци у нас, вкл. и правото да ни управляват, докато българите в Турция, които са над 350 000, нямат дори елементарното право да се нарекат българи? Защо грантаджиите ни размахват плашила, вместо да попитат кога ще видим новини на български по Канал Тюрк? Откъде накъде долните помияри си позволяват да определят едни от най-старите българи в Североизтока, гагаузите, като нещо различно от българския народ? По този начин техният еквивалент, съветските послушници българските комунисти, създадоха македонската нация и караха насила десетки хиляди българи да сменят националната си принадлежност. Как така грантаджиите си позволяват да отричат най-свещеното право на всеки един човек - правото му да бъде свободен? Защо албанците в Косово имаха право на независимост, а българите в Бесарабия да нямат право на автономия?

Още много въпроси могат да бъдат зададени. Като например защо, когато на Майдана в Киев се биеха полицаи с протестиращи, всяка вечер по всички телевизии вървяха сърцераздирателни репортажи за протестите. Когато обаче в Донецк и Луганск бяха обстрелвани училища и болници, за това не се появи и един репортаж. Никъде. И после защо България била на 106-то място в класацията за свободата на словото. Макар че, ако трябва да съм справедлив, и при по-напредналите в класацията страни ситуацията е същата, поне що се отнася до отразяването на конфликта в Донбас. Но няма как - явно евроатлантическите ценности го изискват.

Основният въпрос обаче е един - кой ви дава право, мръсна продажна измет, да определяте кой е българин, и кой не е, кой има право на свобода, и кой няма, кой да живее и кой да умре? Нали знаете, отрепки нещастни, че и вашето време ще дойде един ден? И това ще е денят, в който ние българите ще си върнем свободата, която ни отнехте.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.