Актуално
ZA FACEBOOK S LUBOV

Гергана Шумкова | 14/02/2015

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Имало едно време, когато хората притежавали Facebook. Днес Facebook притежава хора...

Няма как на празника на плюшените мечета, балоните във формата на сърчица и всички захаросани картинки с мъдри любовни послания да не отдадем значимата чест на великата социална мрежа - FACEBOOK. Все пак, тя е събрала толкова двойки, колкото дори самата Наталия Симеонова не успя за години работа като фея на любовта в „Море от любов”.

Е, разбира се социалната мрежа от рождението си до днес успя да се утвърди като нож с две остриета, защото, както стана повод много самотни сърца да намерят половинката си, така стана повод за раздяла на много двойки. Вече баналата причина за разводи като „несходство в характерите”, спокойно може да бъде заменена от „несходство в постовете”. Всеки знае - един погрешен таг може да коства връзката ти.

Днес ще обърна внимание на всички  симптоми, според които ти си истински закоравял Facebook маниак.

Независимо дали обичаш котки, кучета или, каквито и да е животни, ако искаш да си стойностен потребител в социалната мрежа,  трябва поне по 10 пъти на ден да качваш улично куче или котка, което да търси своето приемно семейство. Разбира се, ти самият никога не си прибирал четирикракото в дома си, защото здраво си влезнал в ролята на социален служител и в задълженията ти влиза само да съобщиш за бездомното създание. С толкова защитници на бездомните животни, мисля, че уличните кучета са вследствие на непрочетения ти пост.

Да си снимаш храната е задължително. Какво ще си помислят приятелите - че нямаш пари  да се нахраниш. О, не! Това е катастрофа! Все пак всички във Facebook имаме кинти и посещаваме скъпи заведения. Ако не си снимаш храна поне се „чекни”, че си в тузарски фитнес, та да знаем, че не просто гладуваш, ами работиш за тяло.

Имаш контракции. Преди да предприемеш, каквито и да е действия за раждане се увери, че ти е останало от пакета с мобилния Интернет, защото успешното раждане е не, когато бебето изплаче, ами, когато ти го отбележиш в първия му пост на бял свят. Оттук нататък, ти си един от най-значимите потребители във Фейс-а. Ако си наистина добра майка трябва ежечасно да пишеш постове, които да дават информация кога сте „яли” „оригнали” и  „изкъпали”, те, разбира се, трябва да са придружени със снимков материал като доказателство за дейностите, които извършвате с бебето си. Някой правят и Facebook на бебето си, но това е само за мастери в социалната мрежа.

Важно е да се отбележи, че Facebook не е само цветя и рози. Има и трудни времена като например онзи момент, в който от „relationship” минеш на „single”. За да излезеш бързо от кризата поне месец трябва да качваш много тъжни песни от vbox с превод, щото не всички сме длъжни да знаем английски, ама всички сме длъжни да знаем през какво преминаваш. В такива периоди могат да ти помогнат и стотиците тъжни снимки с още по-тъжни послания. И не на последно място - постове от сорта: „всички мъже са боклуци” и „всички жени са курви” вършат отлична работа. Така посланието ти ще бъде разбрано от много голяма група потребители.

И на последно място, но не по значимост ще сложа политическите коментари. България спокойно може да бъде наречена Меката на независимите социолози и политически коментатори. Всеки разбира от политика и всеки може да оправи България. Той самият не иска да влиза в Парламента, защото това е място само за крадци и глупаци.

И накрая - ако до 24 часа не си „постнал” нищо във Фейс-а те обявяваме за издирване!

 Други статии от този авторКоментари