В ПОЛИТЕ НА ЧАЛГАТА

В ПОЛИТЕ НА ЧАЛГАТА
25-02-2015г.
55
Албена Вулева

Какво жълтурчета, очаквате ли да прочетете нещо за концерта на Пайнер? Ама, нямаааа.

Отърсете се от тая чалга, изтръскайте салфетките от раменете и главите си като пърхот и подарете на Николета Лозанова мотика за 8 март да си прекопа лозите!

Знаете ли вие, че докато се гъзите и кълчите под цигански ритми, оправдавайки се, че”за маса” друго не вървяло, (да ви питам що сте все на маса и с какво я натрупахте?) - циганите, които пуснахте с тяхната си циганска култура в българския,  Национален Дворец на Културата (и не, не е оправдание, че така ПОНЕ НЯКАКВА  култура има!), докато на вас, както се проплъзна слухът „санирайки” ще ви отнемат къщичките, те - циганите ще получават безплатни мезонети, за да циганеят с още по-голям, цигански размах?!

Из редица провинциални градчета, ей така тихомълком се пускат държавни поръчки за строежа на комплекси от мезонети на стойност милони левове и евра, в които ДА СЕ НАСТАНЯВАТ цигански семейства. Да се настаняват... Защо ли, може би ще се запитате, докато усилвате звука на хита с  изконно-българското наименование, звучене и т.н. „Хавана-Тропикана” (тук ми липсва и думата „напикана”)...

Ама, как защо?! Защото циганите, както винаги и по дифолт са социално слаби, в неравностойно полжение и други скърби ги съпътстват, които им гарантират комфорта - до живот всичко да им е на готово. Само защото са мургави и не обичат да се къпят и работят. Обичат да имат въшки и да смърдят. Тия, които не обичат, не се радват на антидискриминационните практики, въведени в родината ни от ЕС.

И сега идва тежкият за отговаряне въпрос.

Защо българските семейства обитават апартаменти с ипотечен кредит и живеят във вечен страх, че няма да си покрият вноската и ще им ги вземат?!

Защо у нас за неплатени сметки съдия изпълнител може да ти вземе жилището, а същевременно цели ромски махали не си плащат ни ток, ни вода, ни данъци, а общини и кметства работят по проекти не как да им отнемат, чрез методите на принудителното изпълнение имането, а напротив да ги настанят в чисто нови жилища?!

Кога се е чуло и видяло бедстващо българско семейство да бъде настанено в някакъв имот - общински или държавен?!

Освен, разбира се, народната представителка Ана Баракова, която май я настаниха във ведомствен апартамент на Парламента... А, да - волната пеперуда, прелитаща от партия на партия Калинка Крумова също се радваше на казионно жилище...

За редовите социално слаби, които не са с цвят капучино с мастилени венци такива екстри няма.

Искам да знам кой етнос в България е малцинство в момента? Искам да знам кой, в качеството си на малцинство има правото да циври, че е обект на дискриминация и потъпкани малцинствени права, свободи и нужди?!

Изобщо никой ли не се усеща кои сме дискриминираните тук? Безправните?

И още ще им слушаме музиката на тия. Цигани в НДК се награждават, а по родните им села ги награждават с мезонети.

На печелившите - честито.

Толерастията и педерастията победиха. Пайетите на безразличието ни смазаха и ни отнеха всичко. Но не се надявайте, че някой ще ви забърше сълзите с вдигната от пода на чалготека, настъпвана салфетка. И носа няма да ви го издухат в нея, колкото и да ви тече от евтина, фалшива кока, смръкната заедно с мириса на лайна в клозета.

Ако в главите ви имаше нещо повече от чалга и Николета Лозанова, може би бихте се борили за нещо повече, може би дори бихте го получили. А, сега ви остава само да подадете и другата буза. Няма да уточнявам коя точно...

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.