Интервю
Лице назаем. Това Бойко ли е?

Гергана Шумкова | 28/02/2015

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Не. Това е актьорът Ненчо Балабанов.

Макар да стана известен пред широката аудитория от няколко месеца, той е от актьорите със завидна биография зад гърба си. През 1998 година кандидатства в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" и в НБУ със специалност - поп пеене. Приет е и на двете места, но избира НАТФИЗ, където завършва актьорство за куклен театър. Освен с театър, Ненчо Балабанов се занимава и с дублаж.

Грандиозният му успех идва преди няколко месеца, когато качва клип в Интернет, в който не просто имитира Бойко Борисова, ами влиза изцяло под кожата му.  

След като пуска първия си запис, в който изиграва образа на премиера, Ненчо Балабанов въобще не подозира какъв голям успех ще постигне. Видеото обикаля социалната мрежа с огромна сила и медиите няма как да не обърнат внимание. Следват редица участия в развлекателни и публицистични предавания.

Отскоро Балабанов има собсвена рубрика в „Господари на ефира”, която се казва „Face Бойко”. Заради нея на актьора се налага да следи стриктно изявите на Борисов, за да може да представя актуални теми.

И, макар оригиналният Бойко Борисов все повече да избягва медийни изяви, то нековият имитатор се грижи образът му да не ни липсва.

 

Как ти дойде идеята да пуснеш клип във Facebook, в който да имитираш премиера Бойко Борисов?

Пратих първото клипче на един приятел и колега – Христо Порязов и той ми каза, че се е забавлявал от сърце. Посъветва ме да го кача във Фейсбук. Така започна историята с видео-дневника...

Очакваше ли такава бурна реакция след клипа?

В никакъв случай не очаквах този “гранде – Ефект”.

Ти самият харесваш ли Бойко Борисов?

Интересен ми е като образ. Оценявам и качествата му, разбира се, когато си свърши добре работата...но, ако ме питаш за политически пристрастия, нямам такива към никоя партия. Аз бих събрал ценни политици от всички партии и бих направил “дрийм тийм”.

Какво е чувството да си в кожата на премиера?

Интересно е доста. Явно много добре ми се получава наистина, защото хората подхождат с респект и се радват от сърце на споделеното от мен. И това ме удовлетворява като творец.

Когато гостуваш в предавания, за да имитираш Бойко Борисов имаш ли предварителен сценарий или импровизираш на място?

Винаги импровизирам. Нямам нищо подготвено, освен информация за събития и интервюта, която, разбира се, следя внимателно в повечето случаи.

Кои са другите политици, които можеш да имитираш?

Иван Костов, Вежди Рашидов, Яне Янев, Жорж Ганчев...и др.

Разпознават ли те вече по улицата?

Разпознават ме, да...:)))..но се отнасят с много Респект. Сигурно си мислят, че с Бойко Борисов си пием кафето всяка сутрин.

Има ли роля, която би отказал и каква е тя?

Може би единствено такава, която е неоправдано съблечена, брутална или пошла.

Играеш главна роля в спектакъла „Аладин” в Музикалния театър. Телевизията пречи ли на театъра?

Да, играя Аладин и започнах репетиции на още два много мащабни мюзикъла. Не бих казал, че телевизията и киното пречат на театъра. Напротив – дори помагат, лицето ти достига до повече хора и после - театрите са пълни на твои постановки, което е страхотно. Ето, на 21-ви март каня всички на Аладин в Музикалния Театър, ако не са ни гледали.

Имаш няколко песни - мислиш ли да се занимаваш по-сериозно с музикални проекти?

О, да, о, да... Музиката е неразделна част от работата ми и в момента, освен по двата Мюзикъла, работя и по две нови песни, които се надявам до лятото да завърша и, разбира се, да облека във видео-клипове. Едната песен я правим заедно с Мага. А втората е дуетна с Йоанна Драгнева- по нея работим с DJ Rossko.

Пожелай нещо на читателите на Lentata.com от името на премиера.

На читателите Ви пожелавам да са здрави, да мечтаят, да преследват успехите си и никога да не им “свършва лентата” на филма, който сами режисират и са избрали да изживеят.

Бел ред. МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ НОВОГОДИШНОТО ОБРЪЩЕНИЕ НА ПРЕМИЕРА, ЕТО ТУК:

https://www.youtube.com/watch?v=i-kB9J0ju08 

 Други статии от този авторКоментари