Излекувахте ли се?

Излекувахте ли се?
23-03-2015г.
12
Милена Янинска

Нямаме нужда от здравна реформа. Спокойно. Закрийте си министерството и помогнете на малкото останали адекватни лекари в България да намерят адекватни условия на труд в друга страна. Сбогом и благодарим за всичко. Хората се научиха да се лекуват без ваша помощ.

Знаете ли как?

Някои станаха билкари и знахари, други плащат на билкари и знахари. „Както баба ти се е лекувала е най-добре“ и част от домакинствата се запасяват с газ, мас, оцет, жълт кантарион, бял равнец, мечо грозде и, каквото още там помага срещу всичко. От хрема до радикулит, от налепи до жлъчка, на баба ти билките те вдигат на крака за дни, а и се ползваш с предимството, че лечението ти е природосъобразно и няма нужда да „пиеш химия“, която „оправя едно, а разваля друго“.

 Изобщо много аргументи имаме, за да защитим тезата, че изборът е наш, а не, че системата ни е изхвърлила със смъртоносна заплаха!

Да! Защото много хора починаха на път за болниците и пред болниците, заради грешна лекарска преценка или липса на пари. Много хора ги е страх да отидат на лекар. Не смеят. Нормално. Могат да ги набият и после някой да ги накаже...

И отиват при билкар, ако имат повече пари при хомеопат. Там нещата стават модерни, съвременни, изискани, природо-съобразни, естестически. Малко скъпи, но ефективни и здравословни. И няма вече ен-та градска да ти мирише на дезинфектанти и да ти бият инжекции във всякакви части по няколко пъти, докато не уцелят – мястото или антибиотика, който да не те убие, а да те излекува.

И на абсолютно лекарски принцип – щом ще е проба-грешка – това го можем и ние!

От Асоциацията на Собствениците на Аптеки у нас казаха – повече от 90 процента от хората си купуват антибиотици без рецепта. Ама ние си ги знаем. И не сме виновни. Когато 5 пъти за 5 различни неща ни изпишат един и същ антибиотик – на 6-тия вече сме си научили урока – знаем универсалното хапче. И просто си го купуваме. Аптекарите и те знаят, хората, за какво става дума... и ни го дават... Голяма работа, един антибиотик... какво пък толкова може да ти стане.

Изобщо - въпрос на пари е как се лекуваш. Ако имаш повече, отиваш в препоръчани частни клиники, където получаваш всичко, от което някога си имал нужда, а понякога дори  и правилна диагноза.

Ако имаш още повече пари - отиваш в чужбина!

Една приятелка я свиха бъбреците и замина на екскурзия до Швейцария. Там пък – български доктор я излекува. Идилия.

В краен случай, ако човек наистина няма никакъв избор – опира до вас, хората от здравната ни система, но там...

Не се и надява да му помогнете вие -  моли се на Господ.

Всички Му се молим да не се разболеем.

Престанете с реформите, казвам ви, няма смисъл, вече. Никой не чака на вас. Дайте парите на Зоологическата градина.

ВАЖНО: Благодаря на всички лекари в България, които вършат работата си със сърце и съвест. Вие сте последната ни надежда.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.