Специален коментар
Хубава си моя горо…

Ангел Джамбазки | 25/03/2015

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Наше предложение и убеждение е, че трябва да се спре и прекрати безогледната сеч на българската гора. Няма да споменавам, че е и „предизборно обещание“, защото това дори не е важно.

Въпреки твърденията на служебни „горски“ и „лесничеи“, че едва ли не, гората е непокътната, че нищо страшно не се случва, че били отсечени само няколко клона през тези 25 години кърджалийски времена.

Затова съм убеден и уверен, че предложението ни да се спре безогледната, незаконна, „гола“ сеч в българските гори, наложено като „мораториум“ през Народното събрание е вярно и навременно.

Най-малкото, защото безогледната, гола сеч е една от причините за „цунамито“ от наводнения в държавата, причинили милиони лева щети и човешки жертви. И гората е национално богатство. И, защото „зеленото“ е родолюбие. Много пъти сме го казвали и защитавали. „Зеленото“, като опазване на природата е родолюбие.

Защото е защита на правото на българите да живеят здравословно в собствената си държава, в добрите  условията на собствената си природа. Която, заради разпада на тежката соц-индустрия успя да се запази чиста в последните години.

Кой командва и организира „дървената“ мафия? И въпрос и отговор – ДПС. За тези години противоконституционната антибългарска партия пусна пипала във всички „горски“, „лесничейски“, „водни“ и прочее „стопанства“ в тази сфера.

ДПС контролира незаконната сеч. Пазарът и е Турция. Огромна част от незаконно отсечения дървен материал се изнася законно и незаконно в Турция. За да работи нейната икономика в сектора.

Затова, днес, когато тълпи цигани, „служители“ на фирмите на ДПС, се опитват да правят „блокади“ по граници и проходи, за да защитят „правото“ си да изсичат и изнасят българската гора в Турция, трябва да бъдем още по-уверени и по-убедени в настояването си този мораториум да остане.

Докато секторът бъде разчистен от фирмите на ДПС, докато бъдат въведени ясни, прозрачни и убедителни правила за работа в гората. Докато държавната власт съумее да организира тази дейност икономически и стратегически в интерес на българските граждани и природа.

 Други статии от този авторКоментари