Да си олигофрен...

Да си олигофрен...
19-05-2015г.
231
Адриана Аврамова

Само в България може да видите абитуриентка да отива на бала си с каляска.

Само в България ще чуете как собственик на един футболен клуб обижда журналист на „олигофрен'”, защото не му харесват зададените въпроси.

Само в България жена на минитър смята, че има право да паркира „където пожелае”, понеже е министерша, пък и била красива.

И категорично - само в България може да видите как се паркира скъпо АУДИ, помитайки крехка бреза на тротоара.

Изобщо, България си е един своеобразен абсурдистан.

Гледам снимките на шофьора с лъскавото Ауди, които вчера се разпространиха из социалните мрежи, и се чудя какъв бастун трябва да си да караш кола за хиляди левове и да не можеш да я паркираш.

Какъв трябва да си, че да събориш едно крехко дърво със задницата на колата си, но все пак доволно да паркираш върху пречупените му корени... сякаш казваш на всички -  „вижте ме колко съм готин, карам ауди и правя квото си искам”.

Какъв ли?

Ще ви кажа - олигофрен. Български олигофрен.

Понеже думата стана модерна тези дни, а по всичко личи, че ни куца тълкуванието й – ето този с колата е пример за олигофения. Означава слабоумник, глупак, идиот. Да знаете.

Олигофрени са още и тея дето се държат като самозванци по пътищата, понеже карат скъпи коли. И другите, които носят селяндурщината в душите си и хвърлят фасовете си от прозорците на колите директно на улицата. Или дъвките по тротоарите. Същите се считат за господари, понеже са се качили на 4 гуми за няколко хиляди.

Да си олигофрен в България не е трудно. Средата предразполага да бъдеш такъв.

Когато си заобиколен от олигофрени и ти ставаш такъв. Олигофренията е заразна. Тя е като вирус, като хепатит, разнася се сякаш по въздуха.

Да си олигофрен е ... диагноза.

Да си БГ олигофрен е призвание, с което някои хора се гордеят.

Да живееш сред олигофрени - това е наказание.

Ако вие сте от онези, клетите българи, които карате скромната си кола, с която не бутате дървета, не спирате на инвалидни места, ако изхвърляте  боклука си в коша, не се изхрачвате насред пътя, значи може би олигофренията ви е пропуснала.

Засега.

П.П.: И питам защо цензурирахте снимки с номера на пича (или пичката),  паркирал така ОЛИГОФРЕНСКИ, че освен скъпата кола, да му видим и лицето...

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.